Лажима о сиромаштву Бијељинац зарадио 2,5 милиона КМ

Лажима о сиромаштву Бијељинац зарадио 2,5 милиона КМ 23.02.2018 12:53 | Н. Т.

Бањалука - Александар Перић (23) из Бијељине пријављен је бијељинском Окружном тужилаштву због сумње да је преварио држављанина Швајцарске за око 2,57 милиона КМ.

Незванично сазнајемо да се Перић лажно представио Швајцарцу, који је иначе имућан, као особа из БиХ која се налази у тешкој материјалној ситуацији и од њега тражио помоћ.

- Жртву је контактирао путем друштвених мрежа "Фејсбук" и других, на којима је имао више лажних профила. Приказивањем лажних чињеница довео га је у заблуду да на његов, али и рачун других лица уплаћује новац. Тако је Швајцарац преваранту више пута послао новац на рачуне у НЛБ развојној, Рајфајзен, Сбербанци и Адико банци - казао је извор близак истрази и додао да Перића сумњиче да је сачињавао лажне уговоре како би на основу њих подизао новац из банака.

Према непотврђеним информацијама, претпоставља се да би се у овом случају могло радити о љубавној уцјени и превари.

Министарство унутрашњих послова РС, наводећи иницијале, саопштило је да Перића терете за превару.

- А. П. сумњичимо да је лажним приказивањем чињеница држављанина Швајцарске довео у заблуду и навео га да му у више наврата исплати новац на рачун. Такође је без законом прописаних исправа подизао дозначени новац. На тај начин противправно је прибавио више од 2.574.000 марака - казали су у полицији, не наводећи више детаља.

Овај случај откривен је у јулу 2017. године, али је Перић тада умакао полицији и за њим је била расписана потјерница. Ухапшен је 31. децембра исте године на граници приликом уласка у БиХ. Незванично сазнајемо да је током испитивања Перић признао превару. Током истраге овог случаја полиција је у јулу прошле године пронашла одређену количину лаптоп  рачунара, аутоматску пушка с муницијом, "фолксваген туарег" и "крајзлер".© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица