Књиговођа олакшао фирму за 252.000 КМ

Невена Бунић
Књиговођа олакшао фирму за 252.000 КМ

Бањалука - Бивши књиговођа у предузећу “Спарк” Слободан Михајловић (28) из Бањалуке осумњичен је да је злоупотребама оштетио фирму за око 252.000 КМ, сазнаје “Глас Српске”.

Михајловић је пријављен Окружном тужилаштву у Бањалуци због сумње да је од маја 2017. до августа ове године поткрадао предузеће које се бави шпедицијом. Према незваничним информацијама, он је узимао новац од клијената, а при томе уплате није евидентирао у пословним књигама предузећа.

У Полицијској управи Бањалука рекли су, наводећи иницијале, да Михајловића терете за злоупотребу положаја одговорног лица и повреду обавезе вођења пословних књига.

- С. М. теретимо да је, док је обављао књиговодствене и послове царинског референта у предузећу, присвајао новац добијен за услуге од више фирми. Он је у пословне књиге уносио лажне податке, чиме је направио штету предузећу од 252.800 КМ - навели су у Полицијској управи Бањалука.

Директор фирме “Спарк” Милорад Савановић рекао је да је био шокиран када је чуо шта је направио његов сада већ бивши радник.

- Михајловић ми је сам саопштио шта је урадио. Рекао је: “Упропастио сам фирму”. Нисам знао шта да му кажем. Детаљним прегледом утврдили смо колико новца недостаје. Једно вријеме покушали смо да се договоримо о свему, али нисмо успјели. Недуго након тога добио је отказ - казао је Савановић.

Додао је да је Михајловић у “Спарку” радио десетак година и да је био перфектан радник.

- Имао сам огромно повјерење у Слободана, а познајем и његову породицу. Прије неколико година сломио сам ногу и четири мјесеца лежао, а он је долазио сваки дан и доносио ми извјештаје из предузећа. Био је добар момак, не знам шта се десило у његовој глави да ово направи - казао је Савановић.

Нисмо успјели да контактирамо Михајловића да чујемо његову страну приче.

Пословање

Предузеће “Спарк” је донекле успјело да се дигне на ноге и послије ове крађе.

- Тих 250.000 КМ су биле цијели наш буџет. Посуђивао сам новац, борио сам се, и даље се борим да све вратим у нормално стање - казао је директор Милорад Савановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана