Благајница оптужена за крађу 5.000 марака

В. К.
Благајница оптужена за крађу 5.000 марака

Сарајево - Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против раднице на благајничким пословима у Министарству финансија и трезора БиХ Сање Бранковић којом је терети за противправно присвајање око 5.000 КМ.

- Бранковићева је оптужена да је с циљем прибављања противправне имовинске користи присвојила новац који јој је повјерен у служби - саопштило је Тужилаштво БиХ.

У оптужници је наведено да је подизала новац у банци за потребе Министарства финансија и трезора и задржала 4.887 КМ. Бранковићеву терете да је починила кривично дјело проневјера у служби.

Ово није први случај проневјере новца у институцијама БиХ у посљедњих неколико година. Министарство цивилних послова БиХ поднијело је тужбу против своје благајнице Леонеле Магаш, која је осумњичена да је из касе украла 27.000 марака. Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против благајнице Министарства за људска права и избјеглице Аиде Џиханић због проневјере 24.000 марака. Непозната особа отела је 50.000 КМ од благајника Министарства иностраних послова БиХ Ивице Мерла. Управа Агенције за пружање услуга у ваздушној пловидби БиХ суспендовала је главног благајника Дејана Пудара због сумњи да је проневјерио 400.000 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана