Banjalučani pretukli Slovence u Omarskoj pa porazbijali ambulantu

N. B.
Banjalučani pretukli Slovence u Omarskoj pa porazbijali ambulantu

Prijedor - Banjalučani D. G. (28) i R. G. (23) uhapšeni su zbog sumnje da su pretukli državljane Slovenije S. S. (26) i A. M. (28) ispred diskoteke u Omarskoj kod Prijedora, kao i zbog devastiranja ambulante porodične medicine u ovom mjestu.

Do tuče između Slovenaca i Banjalučana došlo je u nedjelju u 3.50 časova ispred diskoteke „Peti neplan“. Strani državljani izvukli su deblji kraj zadobivši lakše povrede, nakon čega su pobjegli i potražili pomoć u ambulanti u Omarskoj.

Banjalučani ni tada nisu odustali pa su zajedno sa Lj. J. (23) došli ispred ambulante sa namjerom da obračun nastave i u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Međutim, naišli su na zaključana vrata pa su u bijesu polupali stakla na vratima.

Nakon što su shvatili da ne mogu provaliti u prostoriju ambulante, odustali su i krenuli nazad. Pri povratku na parkingu su razbili i stakla na automobilu jednog od Slovenaca i pokidali retrovizore. Ubrzo je alarmirana i policija koja je privela i ispitala osumnjičene.

- D. G. i R. G. uhapšeni su zbog sumnje da su počinili krivično djelo tjelesna povreda i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, dok se Lj. J. tereti za oštećenje i oduzimanje tuđe stvari. Protiv ovih lica biće podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu - rekli su u Policijskoj upravi u Prijedoru.

Tuče ispred ugostiteljskih objekata česta su pojava u gradovima u Republici Srpskoj. Krajem septembra teško je povrijeđen ugostitelj i pjevač Duško Brkić Gero kada su ga unutar i ispred njegovog kafića „Intermeco“ u naselju Lauš u Banjaluci pretukla petorica mladića.

Zbog ovog napada uhapšeni su Anđelo Miletić (20), Miloš Ćulum (20), David Krneta (20), Vukašin Savanović (20) i Milan Zimonja (25). Prema nezvaničnim informacijama, do sukoba je došlo nakon što je vlasnik kafića pokušao da smiri mladiće koji su divljali. Petorka je pjevača tukla razbijenim flašama, a slomili su mu i nos.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana