Бањалучани претукли Словенце у Омарској па поразбијали амбуланту

Н. Б.
Бањалучани претукли Словенце у Омарској па поразбијали амбуланту

Приједор - Бањалучани Д. Г. (28) и Р. Г. (23) ухапшени су због сумње да су претукли држављане Словеније С. С. (26) и А. М. (28) испред дискотеке у Омарској код Приједора, као и због девастирања амбуланте породичне медицине у овом мјесту.

До туче између Словенаца и Бањалучана дошло је у недјељу у 3.50 часова испред дискотеке „Пети неплан“. Страни држављани извукли су дебљи крај задобивши лакше повреде, након чега су побјегли и потражили помоћ у амбуланти у Омарској.

Бањалучани ни тада нису одустали па су заједно са Љ. Ј. (23) дошли испред амбуланте са намјером да обрачун наставе и у овој здравственој установи. Међутим, наишли су на закључана врата па су у бијесу полупали стакла на вратима.

Након што су схватили да не могу провалити у просторију амбуланте, одустали су и кренули назад. При повратку на паркингу су разбили и стакла на аутомобилу једног од Словенаца и покидали ретровизоре. Убрзо је алармирана и полиција која је привела и испитала осумњичене.

- Д. Г. и Р. Г. ухапшени су због сумње да су починили кривично дјело тјелесна повреда и оштећење и одузимање туђе ствари, док се Љ. Ј. терети за оштећење и одузимање туђе ствари. Против ових лица биће поднесен извјештај Окружном тужилаштву - рекли су у Полицијској управи у Приједору.

Туче испред угоститељских објеката честа су појава у градовима у Републици Српској. Крајем септембра тешко је повријеђен угоститељ и пјевач Душко Бркић Геро када су га унутар и испред његовог кафића „Интермецо“ у насељу Лауш у Бањалуци претукла петорица младића.

Због овог напада ухапшени су Анђело Милетић (20), Милош Ћулум (20), Давид Крнета (20), Вукашин Савановић (20) и Милан Зимоња (25). Према незваничним информацијама, до сукоба је дошло након што је власник кафића покушао да смири младиће који су дивљали. Петорка је пјевача тукла разбијеним флашама, а сломили су му и нос.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана