Афганистанац у Бихаћу покушао силовати мајку двоје дјеце

avaz.ba
Афганистанац у Бихаћу покушао силовати мајку двоје дјеце

Бихаћ - Илегални мигрант из Афганистана непримјетно је 13. јула, око пола сата прије поноћи, ушао у стан у Бихаћу, у улици 502. витешке

бригаде, у којем живи брачни пар с двоје малољетне дјеце, те је покушао силовати њихову 36-годишњу мајку, док оца није било у кући, пише портал Abaz.ba

Двоје дјеце

Како је потврђено из МУП-а УСК, случај је полицији пријавио управо отац, односно супруг нападнуте жене, а сва је срећа да се он вратио у кућу неколико минута након што је 30-годишњи Афганистанац ушао у стан.

Портпарол МУП-а УСК Снежана Галић потврдила је да су супружници успјели мигранта савладати и задржати до доласка полицијских службеника, али све што се јуче могло сазнати више о овом случају у полицији јесте да је истрага у току.

Жена која се затекла у стану с двоје дјеце у шокантној је исповијести за портал Крајина.ба препричала хорор који је проживјела.

- Супруг је морао изаћи накратко из стана, док сам ја била сама у спаваћој соби с двоје трогодишње дјеце. Мигрант је непримјетно ушао у стан, прошао поред стола на којем су се налазили лаптоп, мобител и новчаник. Нисам примијетила да је неко ушао у стан, јер сам заспала. Мигрант је ушао у собу, скинуо се и када је кренуо према кревету, пробудила сам се. Покушала сам га одгурнути и избацити из собе гдје се налазе дјеца, али био је јачи од мене и вратио ме на кревет држећи за руке.

У једном тренутку успјела сам се отргнути из руку монструма, доћи до прозора и почела сам вриштати и дозвати помоћ. С обзиром на то да се супруг налазио испред зграде, одмах је дошао до стана, али није могао ући, јер је мигрант закључао врата. Супруг је кроз балкон ушао у стан и избацио мигранта из наше собе. Када је мигрант видио да је надјачан, покушао је побјећи, али га је муж ухватио и задржао до доласка полиције, која је извршила увиђај - испричала је шокирана жена за портал Крајина.ба.

Узнемирена јавност

Њу и њеног супруга, како је пренио тај портал, до јуче полиција није контактирала, тако да није познато више детаља, а очекује се да ће полиција подробније обавијестити узнемирену јавност о детаљима случаја.

Но, ово није једини инцидент везан уз боравак миграната у Бихаћу. Инцидент је забиљежен и прекјуче, када су у центру града нападнути полицијски службеници.

- Полицијски службеници затекли су два мигранта како у центру града конзумирају алкохол. У циљу утврђивања идентитета, полицајци су се обратили мигрантима. Међутим, они су одбили показати документе. Потом су наставили с вријеђањем, а затим и физички насрнули на полицајца. Нанијели су му лакше тјелесне повреде у предјелу десне руке - потврдила је портпарол Галић, прецизирајући да се ради о држављанима Марока.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана