Давор Драгичевић у Београду изнио детаље истраге о смрти сина

ATV
Давор Драгичевић у Београду изнио детаље истраге о смрти сина

Београд - Давор Драгичевић, отац страдалог младића Давида Драгичевића, данас се обратио јавности на конференцији за медије у Београду, гдје је говорио о детаљима истраге о смрти свог сина.

“Давид Драгичевић брутално је убијен, масакриран, силован и држан у заточеништву, а кривци за његову смрт су припадници Министарства унутрашњих послова РС и Тужилаштва”, рекао је Драгичевић на прес конференцији у Београду с припадницима покрета Правда за Давида.

Као саучеснике  је именовао укућане у кући коју је Давид наводно опљачкао у вече нестанка, Дарка Ћулума, директора Полиције РС, Драгана Лукача, министра унутрашњих послова, тужиоца Далибора Врећу, те Дарка Илића, начелника Управе за организовани криминал, и Жељка Карана, патолога за којег тврди да је фаслификовао патолошки налаз.

Рекао је да је Каран као вријеме смрти утврдио 18. март у четири ујутро, иако је, како тврди, Давид био жив 21. марта, а вјероватно и 23. марта. Тврди да су убице усмјеравали породицу на погрешан траг током потраге за младићем, у циљу сакривања чињеница и проналажења Давида.

Говорећи о обраћању јавности након проналаска тијела, тврди да никад у судској пракси није била одржана прес конференција на којој није било тужиоца, а на којој су припадници полиције изјавили да је Давид наркоман и лопов који је након пљачке куће скочио ласту у ријеку Црквену.

“Давид Драгичевић није био у тој кући, то је сада неспорно утврђено. Илић каже да је био у тој кући, да ју је опљачкао и да је лопов и наркоман. Давид није био наркоман”, рекао је он.

Показао је фотографије друге обдукције коју је провео доктор Ивица Милосављевић из Београда а које, како тврди, показују да је Давид био брутално претучен, а указао је и на то да је тај налаз супротан налазу доктора Карана у утврђивању времена смрти, те је рекао да је Милосављевић утврдио да је Давид био у ријеци најмање два а највише четири дана.

Припадници покрета Правда за Давида су одбацили тврдње да су политички мотивисани иако су свјесни да их и позиција и опозиција желе искористити, те су додали да су на трг добродошли само они политичари који долазе као родитељи, а не да се сликају.

“Када је Милорад Додик рекао да се не иде на Трг него да се обратимо институцијама сам се увукао у политику. Шта да добијемо од институција кад нам 45 дана ништа не дају? Хоће да нас изморе и развуку. Мене изморити неће ја нећу одустати. Они случај могу ријешити за пет минута”, рекао је он, и додао да су протести на тргу организовани како би родитељи заштитили своју дјецу.

Потписивање петиције са захтјевом “Правда за Давида”

У више градова Републике Српске почело је потписивање петиције којом се тражи да се утврди истина о смрти Давида Драгичевића.

Петиција је почела да се потписује дан уочи посебне сједнице Народне скупштине Републике Српске, на којој ће Давор Драгичевић, Давидов отац, говорити 10 уводних минута пред посланицима о овом случају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана