Шта значи сањати трудноћу

Агенције
Шта значи сањати трудноћу

Снови могу да буду фасцинантан и информативан поглед у нашу подсвијест. А, када сањамо чудне ствари попут паука или бившег, то би могло да нас натјера да се запитамо о чему се ради.

Па шта онда значи када сањате трудноћу објашњава др Лесли Елис, психотерапеут и стручњак за снове, која подсјећа да се значења снова увијек препуштају сањару, јер само ви који сањате можете да кажете да ли неко тумачење има смисла за вас. Зато што снови никад нису једнозначни. Др Елис истиче да је пракса показала да постоји седам врста трудничких снова. А ево шта они значе.

1. Трудни сте у сну

Снови су типично метафорички и симболични, каже др Елис, тако да ако сањате да сте трудни не значи да јесте (иако не значи да нисте). Трудноћа се често сматра креативним процесом. Ако постоји нешто попут неког пројекта или циља на чијем оставрењу радите – то је нешто што може да представља трудноћа из снова.

2. Порађате се у сну

У складу с претходним, рађање у сну би симболизовало реализацију, остварење креативног пројекта на којем радите. Др Лесли Елис наводи примјер да многе жене док пишу књигу или праве планове за куповину куће/стана, често сањају да су трудне. А када се то деси, објаве књигу или купе стан, сањају да су се породиле.  Дакле, трудноћа може да означава пуно тога – стварање креативног производа, а порођај појаву нечег новог, нечег што је потврда неког животног циља.

3. Неко други је трудан у сну

Др Елис примјећује да постоји читав низ могућности ако сањате да је трудан неко кога познајете. Али, опет се враћа креативности тако што објашњава да то може да значи да сте укључени у креативни процес, али да неко други носи терет, преузима заслуге или ради нешто креативно што бисте ви можда жељели за себе. У овом случају увијек треба обратити пажњу на то ко је одређена особа коју сањате, а осврните се и на природу вашег односа с њом.

4. Непозната особа је трудна

Ако сањате трудну непознату жену, и можда сте чак и свједок порођаја, то би могло да значи да сте на неки начин одвојени од свог креативног процеса. Можда се дешава неки процес у који нисте укључени, осјећате се надахнуто или се не осјећате способним да започнете пројекат за који сте позвани да учествујете.

5. Ако сањате симптоме трудноће

Ако је ваш процес рада, стваралаштва помало „вијугав“, суочавате се са преперекама у раду, то се у вашим сновима може приказати као јутарња мучнина или други симптом трудноће. У том случају размислите са којим се проблемима се суочавате и како (или да ли) имате везе са њима.

6. Откривање трудноће

Када у сну откријете да сте трудни, то често може да представља нови почетак или нешто што ће промијенити ваш живот. Др Лесли Елис истиче да се овакав сан може односити на било какав нови почетак који прво започиње интерно, а касније се манифестује споља.

7. Сан да не можете да затрудните

И на крају, ако сањате да не можете да затрудните, то може да буде случај блокаде неког стваралчког процеса,  немогућност покретања нечега новог. Наравно, ако сте радно способна жена, на успону каријере, и ако вам је на памети била трудноћа или плодност, овакав сан би могао да се протумачи дословније.

Како одреаговати на снове о трудноћи?

Било која врста сна о трудноћи могла би да буде помало алармантна, али често су снови више симболични него дословни. Стручњаци кажу – увијек је корисно провјерити и дословно значење сна. Понекад су наши снови директна референца на нашу јаву, наш реални живот. У сну можемо „покупити“ оне суптилне знаке из тијела који нису доступни нашем будном уму, па ако се труднички сан доживи као здравствено упозорење или радосна вијест о стварној беби на путу, то су ствари које би особа можда жељела да провјери прије него што пређе у метафорично царство, пише е-клиника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана