Пет ефикасних савјета за бољу организацију времена

ГС
Foto: Илустрација

Иако се дан састоји од 24 сата, често имамо осјећај како вријеме "лети". Зато је битно што боље и ефикасније искористити сате у дану који је пред нама.

Ово је пет трикова који ће вам помоћи да на што продуктивнији начин искористите сате у вашем дану, преноси портал ддл.рс

1. Вјежбајте ујутру

Навијте ранији аларм и одрадите тренинг ујутру. На тај начин нећете имати разлог да прескочите тренинг као што бисте то урадили увече. Такође, читав дан осјећаћете се пуно боље и продуктивније.

2. Распоредите кратке паузе током радног дана

Иако се можда не чини тако, али кратке паузе од неколико минута пуно значе. Зажмирите и одморите очи или направите неколико вјежби истезања како бисте пробудили тијело.

3. Одредите три приоритета

Наравно да током дана имамо пуно тога што треба да одрадимо, али стварање приоритета олакшаће вам тај процес. Свако јутро запишите три најважније ствари које до краја дана морате урадити.

4. Одвојите се од телефона

Све чешће нисмо ни свјесни колико времена потрошимо на непотребно коришћењем мобилних телефона. Ако није реч о хитној или пословној ситуацији, одложите мобилни тамо гдје вам неће бити надохват руке.

5. Бирајте сличне одијевне комбинације

Како бисте уштедили на времену, током радне седмице бирајте девне комбинације с истом "формулом". На примјер, кошуља, панталоне и ципеле на пету. Тако ћете увијек знати шта заправо тражите када ујутру отворите ормар.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана