Краљ Чарлс III од доласка на престо проводи више времена са својим унуцима

Танјуг
Foto: X

ЛОНДОН- Британски краљ Чарлс III проводи више времена са унуцима у Виндзору од када је дошао на престо, пише Тајмс.

Принц и Принцеза од Велса су се прошле године са своје троје дјеце, преселили у Аделајд Колибу, у Виндзору, како би нови монарх имао могућност да проводи што више времена са својим унуцума.

Прича се да је Чарлс годинама проводио мало времена у замку Виндзор, али се то промијенило посљедњих мјесеци, а за то би, како тврде инсајдери, могле да буду заслужне Краљица Камила и принцеза Кејт, мада је, вјерује се, улогу у зближавању породице имао и Принц Вилијам.

"Чарлс жели да проводи више времена са својим унуцима. Раније су били миљама удаљени од Велса, али, географски сада су много ближи, тако да он може да проводи више времена са њима, и веома му је драго због тога", рекао је извор  новинарима Мејла.

Да ужива у дужностима деде говори и чињеница да је краљ Чарлс претворио своје  баште у Хајгроуву у дјечије игралиште за принца Џорџа, а 2015. обновио кућицу на дрвету у којој су некада уживали Вилијам и Хари.

О Чарлсовој улози деде раније је говорила и Краљица Камила описавши га као практичног деду који је у стању да се спусти на кољена и пузи са њима сат времена, правећи смијешне звукове и смијући се".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана