Јелена о браку са Новаком Ђоковићем: Ако останемо пријатељи до краја живота то ће за мене бити успјех

Г.С.
Јелена о браку са Новаком Ђоковићем: Ако останемо пријатељи до краја живота то ће за мене бити успјех

Супруга најбољег тенисера свијета Новака Ђоковића, суоснивачица и директорка Новак Ђоковић Фондације, Јелена Ђоковић, проговорила је о детаљима из приватног живота и открила како се изборила са појединим животним ситуацијама.

Јелена је најприје прокоментарисала како је тежња ка савршенству један вид трауме на свакодневном нивоу.

– Када смо мали наводе нас да гледамо ван себе, да се докажемо да би нас неко прихватио, да би негдје припадали, да би добили аплаузе. И онда често људи путују доста дуго и до краја живота дођу док не схвате да то није био прави пут за њих. Имала сам срећу да уз Новака доживим да преко ноћи постанеш од највећег успјеха и неуспјех. Да те људи забораве или окрену леђа, па да те онда опет преко ноћи воле и да све то буде дивно. Као неко ко је посматрао то и учио, схватила сам да у себи носим све оно што мени треба и да ће то бити оно што ће отићи са мном са овог свијета – рекла је Јелена Ђоковић.

Јелена је, потом, причала о браку са Новаком. Она је признала колико је подршка важна и открила је колико се слаже са тим да иза сваког успјешног мушкарца стоји успјешна жена, а иза сваке успјешне жене она сама.

– Не знам шта је дефиниција успјеха. Неко ће рећи године колико су заједно, али сложићете се да има људи који су јако дуго у браку, а несрећни. Не могу да тврдим да смо ми примјер успјешног брака. Ми смо још увијек млади људи који се мијењају. Пред нама је свашта нешто. Ја сам задовољна што у њему имам пријатеља и што он у мени има пријатеља. Ако останемо пријатељи до краја живота то ће за мене бити успјех. А партнери или шта год, то је нешто што је емоција која је изражена и јака и експлозивна и може свашта да се деси у процесу и не желим да се обећавам на тај начин, као успјешан брак да то подразумева. Не постоји формула успјеха и, молим вас, немојте нас стављати у ту категорију – рекла је Јелена Ђоковић за Градска РТВ Подгорица.

Оонда је признала које су њене животне вриједности.

– За мене је највећа вриједност блискости коју желим да одржим са дјецом без обзира на све. Блискост са партнером и породицом. Кроз ту блискост најлакше пребродимо све. Блискост се гради свакодневним разумијевањем, познавањем себе, других, граница, аутентичним изражавањем, поштовањем, емпатијом. Блискост је поприлично висок циљ за сваку особу и ја томе тежим – закључила је Јелена Ђоковић, а преносе Новости.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана