Израчунајте број свог животног пута

GS
Foto: Ilustracija

Није свеједно која је крајња цифра сабирања вашег датума рођења.

Нумерологија је, попут астрологије, веома важна када се одређује "пут" особе. Може нам открити много тога о некоме, па је не треба занемарити.

Већ хиљадама година помаже у одређивању значења и као што свако слово вашег имена означава нешто, исто тако је и са бројевима, односно са датумом рођења.

Шта датум рођења може открити о вама?

У нумеролошком смислу, број животног пута је можда и најважнији у одређивању најиспуњенијег животног правца.

Тај број се израчунава на основу, наравно, вашег датума рођења и идентификује ваше вештине и способности, негативне особине које би требало да уравнотежите, па чак може да вам помогне да пронађете мотивацију у животу као и његову сврху.

Израчунајте број животног пута

Запишите свој датум рођења, па претворите дан, месец и годину у једноцифрен број. На пример, ако сте рођени 20. јуна 1973. године, то би изгледало овако: 2+0+6+1+9+7+3, дакле, сабирате све цифре вашег датума рођења. Збир ових бројева је 28, када се разлучи, добијемо 2+8, што значи 10, па 1+0, добијемо, наравно, 1.

Важно је напоменути да уколико дођете до бројева 11 или 22, никако не треба даље раздвајати и сабирати, јер су и они главни бројеви. Дакле, бројеви који долазе у обзир када је ријеч о животном путу су 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 11 и 22.

Број 1: Отац

Број један је духовна и исконска сила и то је коријен из којег потичу сви бројеви, пише "Беттер иф yоу кноw". Ово је можда разлог зашто они којима је животни пут број један имају тенденцију да буду чиниоци. Ако сте овај број, онда сте агресивни и енергични. Гледате да постигнете резултате и нећете бити ограничени никоме или ничим. Ваша урођена жеља да будете заштитник, као и посвећеност и страст ка постизању циљева, чине вас природним рођеним вођом и показују зашто је овај број повезан са очинском улогом. Овај број је врх копља, увијек на челу и често снажан. Стоји усправно, непоколебљиво у свом поносу и сврси. Ви сте храбри и вољни да испробате било шта ново.

 

Број 2: Мајка

Сматра се да је број два женски број, а његова моћ и снага се стално потцјењују. Двојка има тенденцију да буде својеврсни умјетник, увијек њежна, разумљива и дипломатски настројена. Ако је ваш животни пут предодређен овим бројем, ви сте рођени миротворац, чија је урођена жеља да ријеши ситуације умјесто да се бори против њих. Изузетно сте отпорни и често сте окосница породице, сматра се да облик овог броја подсјећа на особу са погнутом главом и савијеним кољенима, што је природан знак ропства. Двојке су у стању да се савијају да би носиле тежак терет.

Број 3: Талентовано дијете

Тројке су рођени продавци, са природним даром за брбљање и дозом харизме. Ако сте тројка, ви сте звијезда забаве и оживљавате било коју просторију, а да то и не покушавате. Имате природан дар за креативност и добро сте свјесни свог талента. Међутим, број три је такође помало као размажени тинејџер. Тројке су неорганизоване, потребно им је стално вођство и незахвални су за напоре кроз које други пролазе да их заштите. Природни сте оптимиста и људе привлачи ваша позитивна енергија. Међутим, за тројке је највећа предност оно што и највећа слабост. Потреба за изражавањем и креативност узрокују да вам често недостаје фокус и да одуговлачите.

Број 4: Организатор

Четворке су сређене и методичне и заснивају своје животе на логици. Ако сте четворка, ви сте оличење стабилности. Користите напоран рад и разум да успоставите чврсту основу и вјерујете да се сваки проблем може превазићи одговарајућим планом. Четворке су људи од повјерења и стрпљења и иако су увијек поуздани, њихова послушност и посвећеност дисциплини могу учинити да изгледају досадно. Четворке су често и духовити и имају смисао за хумор. Они су скромни и не воле пажњу јавности и прилично су срећни што настављају да раде оно што воле.

Број 5: Слободни дух

Петице су вртлог енергије којима је стално потребна промјена и стимулација. Ако сте број пет, породица и пријатељи вас вјероватно виде као независне и непредвидиве. Увијек сте спремни за авантуру и нисте склони ризику. Иако сте лојални, можете бити и себични, непромишљени и неодговорни, остављајући другима да почисте за вама. За ове особе промјена је неопходна. Имају потребу за слободом и не допуштају да им се говори шта треба да раде. Најбоље се сналазе у окружењу која одговарају потребом за промјеном. Када се једном посвете неком послу, околина остане импресионирана њиховим фокусом.

Број 6: Њега

Овај број је надимак број "мајчинства", дакле броја два. Природно сте брижни и заштитнички настројени и живот посвећујете рјешавању проблема оних око вас. Шестице су лијепак који држи породице и заједнице на окупу и они ће заштитити најмилије по сваку цијену. Имају јак осјећај за моралну правду и себи додјељују улогу савјетника. Због приземне мудрости околина их воли и поштује. Интересантно, овај број се сматра најскладнијим бројем јер су добро избалансирани и опремљени да се одупру разним искушењима. Међутим, лоше процјењују људе па се може десити да се жртвују за погрешне људе.

Број 7: Филозоф

Седмице су по природи радознале и као резултат тога посвећене су истраживању непознатог. Имате префињен и аналитички ум који је способан за велики увид. Тамо гдје други виде само поломљене дијелове, Седмица види слагалицу која чека да буде ријешена. Ви сте јака мјешавина интелектуалне креативности и практичне логике. Шармантни сте, духовити и способни да представите јединствени обрт о темама разговора. Ваша перспектива вас чини невјероватно занимљивим гостом. Имате природну способност да учите, анализирате и тражите одговоре на важна животна питања како бисте што даље отишли у животу.

Број 8: Професионалац

Осмице стављају нагласак на каријеру, посао, финансије и ауторитет. Ви сте духовни, али одржавате практичност и реализам у својој духовности. Знате разлику између измишљених и стварних остварења. Међутим, ви сте такође савршено избалансирани. Фокусирани сте на новац, али га видите као мјеру, а не као крајњи резултат. Све је ово јер видите срећу у луксузу и вјерујете да ће вас пословни успјех довести до удобнијег живота. Често дијелите савјете и животне мудрости па се налазите у улози "тренера". Најбоље радите када сте у тиму, више него као кад сте појединац.

Број 9: Хуманитарац

Ако посматрамо из нумеролошке перспективе, број девет је најинтересантнији. Као и сваки број, и овај има своју мрачну страну. Често су разочарани реалношћу живота, посебно када је ријеч о дубоким и романтичним везама. Из неког разлога имају проблем да се отворе и покажу своје срце. Усредсређени су на своје циљеве па се често људи око њих осјећају занемарено. Деветка њихове жалбе види као себичне и неоправдане па се могу врло брзо повући и постати хладни. Могу постати егоистични и окрутни и често им недостаје перспектива.

Број 11: Енергетски визионар

Једанаест је најинтуитивнији од свих бројева животног пута и може да осјети много о томе шта се дешава иза кулиса. Имају урођено разумијевање других и лако су у стању да покупе дубље знакове. Као главни број, 11-ице имају сличне квалитете као Двојке, само појачане. Посвећени сте и одани, а та појачана интуиција је подстакнута непопустљивом енергијом. Због ваше природне интуиције и сталне енергије, вјероватно ћете живјети животом у екстремима. Лако успостављате дубоке односе, често у недоумици других. Међутим, овај живот крајности такође је вођен унутрашњим немирима.

Број 22: Мајстор градитељ

Ако је број вашег животног пута 22, имате потенцијал за екстремни успјех и моћ. Дисциплиновани сте, амбициозни, самоувјерени и прагматични, што вас чини природно способним да снове претворите у стварност. Дијелите многе исте карактеристике као и четворке. Вриједни сте и укоријењени у логици, разбијате сложене ситуације постепено, корак по корак. Међутим, за разлику од Четворке, 22 имају природан дар за интуицију и независност, што им омогућава да превазиђу друштвене анксиозности. Можете да видите љепоту идеје, као и логистику да је претворите у стварност, преноси Она.рс.

Да ли сте израчунали ваш број?

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана