Четири важна питања која бисте требали поставити дјеци након школе

GS
Foto: Freepik

Да бисте били у току са свиме што се догађа у животу ваше дјеце, нужна је комуникација, но нису сва дјеца нити причљива нити вољна подијелити са својим родитељима детаље о томе како им је прошао дан.

Рутина разговора

Рутина разговора након школе подоста је важна не само због тога јер ћете боље разумјети како изгледају њихови дани када нису с вама већ такви разговори могу послужити као изврсни покретачи разговора о другим темама.

Кроз ова четири питања вјерујемо да ћете добити одговоре дуже од једне ријечи.

Шта је (пријатељ, учитељица) данас рекао?

Уз класично питање “како је било у школи”, питајте дјецу и шта је неко рекао, попут учитеља, учитељице или најбољег пријатеља или пријатељице, јер ће то питање нагнати дјецу на размишљање шта је неко засита рекао те су велике шансе да ћете добити конкретније и детаљније одговоре.

Је ли те нешто данас у школи уплашило?

Ово питање, осим ако не видите потребу за тиме, не морате постављати сваког дана, али једном седмично је сасвим уреду како бисте мало више упознали окружење у којем ваше дијетe борави те сазнали ако од нечега има страх.

Такве ствар обично се неће сазнати неким спонтаним разговором, али то је информација која може бити вриједна, преноси Аваз.

Шта те данас насмијало?

Осим што ћете се и ви насмијати, дјеца воле дијелити такве ствари те ће им сигурно бити драго да су неком шалом и вама измамили осмијех на лице!

Шта сте играли за вријеме одмора?

Овдје ћете сазнати и како се проводио одмор и с ким се ваше дијете дружило те с киме највише проводи слободно вријеме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана