Зубарка открила три ситуације у којима не треба прати зубе

GS
Foto: X.com

Зубарка је постала вирална на ТикТоку када је објавила видео у којем је набројала ситуације у којима не треба прати зубе, бар неко вријеме.

Докторка је шокирала многе људи рекавши да не би требало прати зубе у тренуцима када је посезање за четкицом и пастом вјероватно прво што бисте урадили.

У видеу који има више од 12 милиона прегледа, зубарка је рекла да не треба прати зубе послије повраћања, што је брзо изазвало много питања. Затим их не треба прати послије доручка и конзумирања слаткиша.

Постоји један разлог који повезује ове три околности, а то је пХ ниво или киселост у устима. „Ваши зуби су минерали и киселина би их дословно могла отопити“, рекла је. „Када једемо било шта, да ли је то доручак, ручак, ужина, посебно слатке ствари, бактерије на зубима то претварају у киселину. Потпуно исти концепт је с повраћањем. Дакле, ако одмах оперете зубе, заправо трљате киселину на зубе, што их може оштетити,“ објаснила је зубарка. 

Киселост у устима природно ће се неутралисати током времена - али то временско раздобље може потрајати отприлике 30 до 60 минута. „Пијење воде и жвакања жваке без шећера створиће више пљувачке, тако да може брже неутралисати киселину“, каже зубарка и саветује да се причека 30 до 60 минута након повраћања или доручка или слаткиша пре прања зуба, тако да уста имају времена да неутралишу висок ниво пХ.

Киселост у устима природно ће се неутралисати током времена - али то временско раздобље може потрајати отприлике 30 до 60 минута. „Пијење воде и жвакања жваке без шећера створиће више пљувачке, тако да може брже неутралисати киселину“, каже зубарка и савјетује да се причека 30 до 60 минута након повраћања или доручка или слаткиша прије прања зуба, тако да уста имају времена да неутралишу висок ниво пХ, преноси НајженаАло.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана