Ове три намирнице ће вам помоћи да брже поцрните

ГС
Foto: ARHIVA

Љето је све ближе, а топло вријеме увелико је постало наша свакодневица. Љетне хаљине, кратке мајице и шорцеви дневне су комбинације, а далеко љепше дјелују на препанулом тијелу.

Многи користе зраке сунца како би "ухватили боју" и упили витамин Д, али иако ово има својих бенефита, сунчање са собом носи велики број опасности, стога водите рачуна и обавезно користите креме са заштитним фактором.

Ипак, уколико желите да имате бронзани тен, а да се не излажете сунцу превише, у томе вам могу помоћи одређене намирнице, које ће убрзати тамњење коже.

Шаргарепа

Шаргарепа је пуна бетакаротена који је одличан за тен и помаже кожи да добије лијепу, бронзану нијансу. Главни је састојак препарата који се користе за ту намјену, али је далеко бољи избор да бетакаротен уносите на природан начин.

Уколико нисте љубитељи свјеже шаргарепе, покушајте са соком и комбинацијом са другим воћем. Рецимо сок од цијеђене поморанџе и шаргарепе је савршено освјежење.

Јаја

Јаја су намирница која ће вам бити добар савезник у одржавању препланулог тена. Богата калцијумом, витаминима А, Б и Д, али и селеном, чине добро за ваш цјелокупни организам. Ово су састојци који такође задржавају бетакаротен у вашем систему, што значи да препланулост неће брзо ишчезнути.

Кељ

Кељ је веома богат нутритивним својстивма, а његова конзумација побољшава стање цјелокупног организма и цријевне флоре. Између осталих бенефита, ово лиснато поврће је богато бетакаротеном, као и шаргарепа.

Конзумација кеља у топлим мјесецима помоћи ће да ваш тен изгледа блиставо и брже добије бронзану боју.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана