Шест биљака које могу да помогну у борби са стресом

ГС
Foto: Илустрација

Ових шест биљака ће ублажити напетост мишића и сваку повећану срчану активност.

Стрес може да преузме нечији живот, и зато смо пронашли шест биљака које би могле да вам помогну да се смирите.

1. Лаванда

Лаванда је позната по свом дивном мирису и прелијепој љубичастој боји. Ако имате ову биљку у вашем дому, можете побољшати расположење и биће вам лакше да заспите. Њен мирис има седативна својства која ће помоћи у смањењу стреса који би вас могао држати будним ноћу, пише 24седам.

2. Драцена

Наши домови су пуни разних загађивача који негативно утичу на наше расположење, сан и енергију. Овде је драцена корисна, јер помаже у апсорпцији ових загађивача и помаже вам да се добро наспавате. Такође не захтијева превише времена и труда да се брине о њој, тако да нећете морати да бринете о томе да је одржите у животу.

3. Бршљан

Најпозитивнија ствар у вези са овом биљком је то што спречава болести које се преносе ваздухом и стога помаже код алергија. Такође смањује главобољу и ублажава стрес, чинећи ваш сан много лакшим него раније. Поред тога, ако патите од астме, можда ћете примијетити позитивну промену јер има тенденцију да смирује атмосферу у којој се налази.

4. Босиљак

Многи људи држе биљку босиљка током цијеле године негдје у близини своје кухиње како би је користили за кување. Међутим, то није једино гдје вам користи, јер има невјероватна својства против стреса која ће вам помоћи и у борби против анксиозности. Такође се сматра да босиљак може побољшати ваше расположење и смањити ниво стреса.

5. Нана

Понекад, нешто тако једноставно попут природног мириса може вам подићи расположење више него што сте икада помислили. То је случај са наном, која садржи ментол и која је способна да смањи ниво стреса и да вам да енергију. Ову биљку можете држати код куће или на послу јер је обично мале величине и нико се неће жалити на мирис.

6. Алоа вера

Ову биљку је врло лако узгајати унутар и изван вашег дома, а њена антиинфламаторна својства су велики разлог зашто би то требало и да учините. Такође прочишћава ваздух од штетних загађивача, што ће вам помоћи да ублажите стрес и анксиозност. И баш као и са драценом алоји не треба превише његе од вас, преноси Прва.рс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана