Просторија у којој не би требали да сушите веш

ГС
Foto: Илустрација

Ако немате машину за сушење веша, ови хладнији, кишни дани сигурно вас баш и не радују.

Многи своју одјећу суше гдје год стигну, на радијатору или на сталку за сушење, али стручњаци упозоравају да би требало да имате на уму да постоји једна просторија у којој никада не би требало да сушите свој веш, пише Тhe Sun.

Наиме, стручњаци тврде да треба избјегавати сушење веша у спаваћој соби. Мокри веш повећава влажност ваздуха за 30 одсто, повећавајући ризик од потешкоћа с дисањем током спавања и угрожавајући имунолошки систем. Као резултат повишеног нивоа влаге, могла би да се повећа и шанса за развој плијесни.

"Држање влажног веша у вашем животном простору не подстиче само појаву плијесни и влаге, већ може довести до респираторних проблема, а мокар веш такође може бити и помало смрдљив. Спаваћа соба је једна од просторија у којој проводите највише времена, па с обзиром на потенцијалне здравствене проблеме и проблеме с плијесни, било би боље да га држите подаље", рекли су стручњаци из In The Wash-a. 

Гриње такође могу да се појаве у спаваћим собама јер мокра одјећа ствара влажну околину у којој оне могу расти. Осим тога, ако влага испуни просторију може доћи до кондензације, која заузврат може узроковати труљење дрвених конструкција, преноси Крстарица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана