Помијешајте ово уље с водом и залијте биљке, бујаће као луде цијеле године

ГС
Помијешајте ово уље с водом и залијте биљке, бујаће као луде цијеле године

Када је у питању нега биљака и цвијећа, све чешће се спомиње један производ који на први поглед нема везе с тим, али многи тврде да изузетно дјелује.

Сваки цвет захтева различиту негу, а о томе је најбоље распитати се код продавца код којег сте купили одређену биљку. Наравно, када купите биљку, желите да буде лијепа и да буја током целе године, али често је то тешко постићи.

На друштвеним мрежама у једној се групи развила расправа о томе шта се може учинити да цвеће буја, расте и правилно се развија током целе године, а многи су у коментарима дали један одговор – рицинусово уље.

Када је у питању нега биљака и цвећа, све чешће се спомиње један производ који на први поглед нема везе с тим, али многи тврде да изузетно дјелује.

Сваки цвијет захтева различиту његу, а о томе је најбоље распитати се код продавца код којег сте купили одређену биљку. Наравно, када купите биљку, желите да буде лепа и да буја током цијеле године, али често је то тешко постићи.

 

Љубитељи цвијећа су истакнули да све што треба да урадите јесте да додате кашичицу рицинусовог уља у литар и по воде собне температуре. Чврсто затворите флашу и затим је снажно протресите. Пре заливања уље треба добро помијешати с водом како не би оштетило корење биљке. Након снажног протресања боце, цвијеће одмах прелијте водом. Додатни савет је и да, ако биљка цијвета једном годишње, онда једном годишње залијте цвеће тако направљеним раствором, пише Јутарњи.хр.

Ако стално цвијета, једном мјесечно то цвијеће заливајте раствором и то је заправо то. Јесте ли испробали?

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана