Pomiješajte ovo ulje s vodom i zalijte biljke, bujaće kao lude cijele godine

GS
Pomiješajte ovo ulje s vodom i zalijte biljke, bujaće kao lude cijele godine

Kada je u pitanju nega biljaka i cvijeća, sve češće se spominje jedan proizvod koji na prvi pogled nema veze s tim, ali mnogi tvrde da izuzetno djeluje.

Svaki cvet zahteva različitu negu, a o tome je najbolje raspitati se kod prodavca kod kojeg ste kupili određenu biljku. Naravno, kada kupite biljku, želite da bude lijepa i da buja tokom cele godine, ali često je to teško postići.

Na društvenim mrežama u jednoj se grupi razvila rasprava o tome šta se može učiniti da cveće buja, raste i pravilno se razvija tokom cele godine, a mnogi su u komentarima dali jedan odgovor – ricinusovo ulje.

Kada je u pitanju nega biljaka i cveća, sve češće se spominje jedan proizvod koji na prvi pogled nema veze s tim, ali mnogi tvrde da izuzetno djeluje.

Svaki cvijet zahteva različitu njegu, a o tome je najbolje raspitati se kod prodavca kod kojeg ste kupili određenu biljku. Naravno, kada kupite biljku, želite da bude lepa i da buja tokom cijele godine, ali često je to teško postići.

 

Ljubitelji cvijeća su istaknuli da sve što treba da uradite jeste da dodate kašičicu ricinusovog ulja u litar i po vode sobne temperature. Čvrsto zatvorite flašu i zatim je snažno protresite. Pre zalivanja ulje treba dobro pomiješati s vodom kako ne bi oštetilo korenje biljke. Nakon snažnog protresanja boce, cvijeće odmah prelijte vodom. Dodatni savet je i da, ako biljka cijveta jednom godišnje, onda jednom godišnje zalijte cveće tako napravljenim rastvorom, piše Jutarnji.hr.

Ako stalno cvijeta, jednom mjesečno to cvijeće zalivajte rastvorom i to je zapravo to. Jeste li isprobali?

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana