Дозовите богаство и срећу у дом: Ово цвијеће обавезно засадите у саксију или башту

Г.С.
Дозовите богаство и срећу у дом: Ово цвијеће обавезно засадите у саксију или башту

Јасмин, не само да је предивно мирисно цвијеће, већ има и дубоко укорјењено значење у многим културама широм свијета као симбол среће, љубави и просперитета.

Зато је ова биљка савршен додатак вашем дому, било да је садите у саксију на тераси или у башти. Ево зашто би јасмин требало да буде обавезна биљка у вашем домаћинству:

Мир и хармонија: Мирис јасмина је познат по својој умирујућој и опуштајућој моћи. Када га гајите у свом дому, његов мирис ће створити атмосферу мира и хармоније, што је идеално за опуштање након напорног дана или за медитацију, преноси Ало.

Привлачење позитивне енергије: Према фенг шуију, јасмин је биљка која привлачи позитивну енергију и срећу у дом. Његова присутност може унијети осећај оптимизма и радости у просторију, побољшавајући атмосферу и подстичући добро расположење.

Симбол љубави и благостања

У многим културама, јасмин је симбол љубави и среће у браку. Садња јасмина у дому може донети благостање и просперитет породици, као и јачање веза међу члановима породице.

Лијепи и цвјетни грмови

Јасмин је познат по својим лијепим белим или жутим цвјетовима који могу уљепшати сваки простор. Његова бујна зелена лишћа и мирисни цвјетови чине га атрактивном биљком за украшавање терасе, баште или унутрашњег простора.

Лако одржавање

Јасмин је релативно једноставна биљка за одржавање, што га чини погодним избором чак и за почетнике у баштованству. Потребно му је редовно заливање и сунчева светлост да би добро напредовао, али уз мало пажње, ваш јасмин ће вас наградити својим прелијепим цвјетовима и мирисом.

Уз своју љепоту и симболичко значење, јасмин је савршен избор за све који желе да унесу срећу, љубав и благостање у свој дом. Засадите га у саксију или башту и уживајте у његовим чарима који ће вас обасјати током целе године.

Сијање јасмина може се обавити на неколико начина, а ево основних корака за успешно сијање

Прво што треба урадити је набавка сјемена јасмина. Семена можете купити у специјализованим продавницама баштенског материјала или путем онлајн продавница. Прије сијања, провјерите рок трајања сјемена и обратите пажњу на упутства произвођача.

Јасмин преферира добро дренирано земљиште богато хранљивим материјама. Прије сијања, припремите земљиште додавањем компоста или органског ђубрива како бисте побољшали плодност и структуру земље.

Сјемена јасмина можете директно сијати у башту или у саксију. Ако сијете директно у башту, направите мале рупе у земљи на размаку од неколико центиметара и ставите по неколико сјемена у сваку рупу. Покријте сјемена танким слојем

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана