Dozovite bogastvo i sreću u dom: Ovo cvijeće obavezno zasadite u saksiju ili baštu

G.S.
Dozovite bogastvo i sreću u dom: Ovo cvijeće obavezno zasadite u saksiju ili baštu

Jasmin, ne samo da je predivno mirisno cvijeće, već ima i duboko ukorjenjeno značenje u mnogim kulturama širom svijeta kao simbol sreće, ljubavi i prosperiteta.

Zato je ova biljka savršen dodatak vašem domu, bilo da je sadite u saksiju na terasi ili u bašti. Evo zašto bi jasmin trebalo da bude obavezna biljka u vašem domaćinstvu:

Mir i harmonija: Miris jasmina je poznat po svojoj umirujućoj i opuštajućoj moći. Kada ga gajite u svom domu, njegov miris će stvoriti atmosferu mira i harmonije, što je idealno za opuštanje nakon napornog dana ili za meditaciju, prenosi Alo.

Privlačenje pozitivne energije: Prema feng šuiju, jasmin je biljka koja privlači pozitivnu energiju i sreću u dom. Njegova prisutnost može unijeti osećaj optimizma i radosti u prostoriju, poboljšavajući atmosferu i podstičući dobro raspoloženje.

Simbol ljubavi i blagostanja

U mnogim kulturama, jasmin je simbol ljubavi i sreće u braku. Sadnja jasmina u domu može doneti blagostanje i prosperitet porodici, kao i jačanje veza među članovima porodice.

Lijepi i cvjetni grmovi

Jasmin je poznat po svojim lijepim belim ili žutim cvjetovima koji mogu uljepšati svaki prostor. Njegova bujna zelena lišća i mirisni cvjetovi čine ga atraktivnom biljkom za ukrašavanje terase, bašte ili unutrašnjeg prostora.

Lako održavanje

Jasmin je relativno jednostavna biljka za održavanje, što ga čini pogodnim izborom čak i za početnike u baštovanstvu. Potrebno mu je redovno zalivanje i sunčeva svetlost da bi dobro napredovao, ali uz malo pažnje, vaš jasmin će vas nagraditi svojim prelijepim cvjetovima i mirisom.

Uz svoju ljepotu i simboličko značenje, jasmin je savršen izbor za sve koji žele da unesu sreću, ljubav i blagostanje u svoj dom. Zasadite ga u saksiju ili baštu i uživajte u njegovim čarima koji će vas obasjati tokom cele godine.

Sijanje jasmina može se obaviti na nekoliko načina, a evo osnovnih koraka za uspešno sijanje

Prvo što treba uraditi je nabavka sjemena jasmina. Semena možete kupiti u specijalizovanim prodavnicama baštenskog materijala ili putem onlajn prodavnica. Prije sijanja, provjerite rok trajanja sjemena i obratite pažnju na uputstva proizvođača.

Jasmin preferira dobro drenirano zemljište bogato hranljivim materijama. Prije sijanja, pripremite zemljište dodavanjem komposta ili organskog đubriva kako biste poboljšali plodnost i strukturu zemlje.

Sjemena jasmina možete direktno sijati u baštu ili u saksiju. Ako sijete direktno u baštu, napravite male rupe u zemlji na razmaku od nekoliko centimetara i stavite po nekoliko sjemena u svaku rupu. Pokrijte sjemena tankim slojem

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana