Фото: Агенције
| Илустрација
Поларни медвједи су највећи копнени месоједи на свијету и једни од најпрепознатљивијих становника Арктика.
Иако им крзно изгледа бијело, длаке су заправо провидне, док им је кожа испод крзна црна, што им помаже да упијају сунчеву топлоту. Одлични су пливачи и могу да препливају велике удаљености у потрази за храном. Њихове велике шапе помажу им да се крећу по леду и пливају, а дебели слој масти штити их од екстремне хладноће. Најчешће лове фоке, које представљају главни извор њихове енергије.
Иако изгледају неспретно, на копну могу краткотрајно да трче веома брзо. Имају изузетно развијено чуло мириса, па могу да открију плијен испод снијега или леда.
Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и X налогу.