Жена Жарка Лаушевића популарна у Холивуду

Б92
Foto: Курир

Наиме, Анита је радила је и на серији "Секс и град" која је добила још једну сезону, а добила је и специјалну награду за свој рад у Њујорку.

Ово је оставрење сна. Нисам могла ни да замислим, када сам се 1997. преселила у Њујорк да ћу стајати овде", рекла је Анита након што је преузела своју награду, својевремено.

Анита Рогановић сада Лаушевић рођена је 1966. године у Љубљани, а са Лаушевићем има кћерку Јану. Анита је први велики ангажман, као сценски шминкер и фризер, у Америци имала 2004. на сминању филма "Спајдермен 2".

О својим првим корацима у Њујорку, Анита је причала после уручивања овог значајног признања:

"Није било ни глатко ни лако. Никог нисам познавала и кренула сам од нуле. Бавила сам се разним тешким пословима не бих ли својојој породици помогла да преживи. Онда сам, кад сам скоро изгубила сваку наду, нашла оглас у новинама да се тражи сценски шминкер за једну представу у Линколн Центру. Јавила сам се … и добила сам посао! Био је то 'Prides Crossing' са фантастичном Чери Џонс. Радила сам неколико представа и за престижну Acting Company. Након тога ангажована сам у бродвејском хиту 'Лепотица и звер'. Осам представа недељно, без паузе, пет година. Сећање на тај почетак чини ову награду још значајнијом."

Сарађивала је са великим холивудским звијездама попут Леонарда Ди Каприја, Кејт Винслет...

Анита је добила зазлужену награду и похвала за сав рад до сад за фризуру у серијама "Хронике Тајмс сквера", "Приватни доктор", "Инстикт" .

Иначе, Анита је друга жена Жарка Лаушевића. Са првом супругом Мајом с којом је био ожењен од 1982. до 1998. године има кћерку Асју и сина Душана који је докторирао и бави се умјетношћу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана