Жељко Раљић одушевио наступом у емисији "Никад није касно"

Дејан Јовичић
Жељко Раљић одушевио наступом у емисији "Никад није касно"

КНЕЖЕВО - Да истински музички таленти увијек заслужују шансу, па чак и када загазе у шесту деценију живота, показао је Жељко Раљић (53) из Кнежева, који је синоћ својим наступом одушевио у програму "Никад није касно" и добио прилику да прође у други круг такмичења.

Раљић је отпјевао популарни хит Здравка Чолића "Као моја мати" и добио похвале жирија у коме су се налазили композитор Саша Милошевић Маре, пјевач Џенан Лончаревић и водитељка Марија Килибарда, који су његов наступ оцијенили као изузетно емотиван и похвалили његову одлуку да овакву пјесму отпјева већ у првом кругу.

Раљић је по занимању фризер већ више од 20 година, а музиком се готово уопште не бави, осим кад понекад запјева својим муштеријама.

Његов успјех у квалификационој емисији није случајан, јер је вокал градио још у дјечачким данима, када је имао властити бенд, али професионалну музичку каријеру никада није остварио.

- Још као основац и средњошколац пјевао сам на разним манифестацијама, а био сам и члан војног оркестра. Ни сам не знам колико сам пута почињао озбиљно да се бавим музиком. Намјеравао сам да упишем музичку школу, али на крају сам залутао и уписао саобраћајни смјер. Све је остало на покушајима, тако да до данашњег дана ни марку нисам зарадио као музичар - рекао је Раљић и додао да му је жеља била да се појави у некој емисији и покаже да умије још нешто осим шишања.

Да је Раљићима музика записана у генима свједочи и то да је његова блиска рођака виолинисткиња Јована Раљић, која се школује на аустријским универзитетима и иза себе има бројне наступе са Бечком филхармонијом и у концертним салама широм свијета.

Како би Раљић прошао у други круг такмичења, потребно је да прикупи већи број гласова од конкуренткиње Емилије Еме Марковић. Гласање траје до сутра, до 20 часова, путем странице "Никад није касно" која се налази на сајту "Grand on­li­ne".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана