Зденко Колар припрема први соло албум

Танјуг
Foto: dnevnik.rs

БЕОГРАД - Басиста Зденко Колар, члан некадашње култне новоталасне групе “Идоли”, намерава ове године да објави свој први самостални, ауторски албум, на коме ће и запевати, у пратњи бенда “Меџик буш”.

“Тачно је, решио сам под старе дане да изађем у јавност са песмама које чувам у себи, које сам забележио на неким касетофонима пре четрдесетак година”, рекао је Колар агенцији Тањуг.

Басиста култних “Идола”, потом пратећих бендова Владе Дивљана (1958-2015), а од средине осамдесетих блуз бенда “Зона Б”, каже да ће се за сада неименовани албум вјероватно појавити под фирмом Зденко Колар и “Меџик буш”.

“Добру сарадњу сам остварио с ''Меџик буш''. Стварно су дечаци дивни. Омогућили су ми приступ добрим инструментима и студију, знају да свирају и певају, тако да је све то резултирало соло албумом ког каним да издам у току ове године”, рекао је Колар.

Према његовим ријечима, на албуму ће бити поп-рока али и “мало тежег рока”, док “на ''Идоле'', највише по фазону” личи предстојећи први најавни сингл “Савршен пар”, чији су аутори басиста Бајаге и Инструктора Мирослав Цветковић и гитариста “Меџик буша” Дамјан Дашић.

“На албуму се појављујем као аутор, имам неких седам-осам песама, али стицајем околности, ова иде као прва. Добро је зазвучала, много људи ми је рекло да подсећа на Идоле. Певао сам је у студију сат и по и добио упалу грла, пошто ипак нисам певач. Сад сваки дан вежбам у купатилу после туширања”, нашалио се Колар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана