Завршен “Нектар ОК фест” на Тјентишту: Сурова али лијепа околина оставља без текста

Миња Шуковић
Завршен “Нектар ОК фест” на Тјентишту: Сурова али лијепа околина оставља без текста

Национални парк “Сутјеска” и “Нектар ОК фест” и друге вечери фестивала исписали су још једну незаборавну страницу.

Музички програм фестивала на Тјентишту почео је на “ОК самер стејџу” уз ДЈ Небс Јацка, док је у баланс + зони одржана сесија јоге у природи за кампере.

Током дана у оквиру “ОК Боок” зоне одржана је промоција књиге “Живот с Иди(ј)отима”, аутора Ненада Марјановића др Фрица, а промоцији су присуствовали бројни обожаваоци бенда, као и момци из групе “Дубиоза колектив”.

Музички дио програма од 17 часова је отворио Ђорђе Миљеновић, који је представио свој нови материјал, а послије њега наступили су “Бјесови”.

Фронтмен “Бјесова” Зоран Маринковић изразио је задовољство што његов бенд наступа на фестивалу који краси сурова али лијепа околина, која оставља без текста.

- Време је ОК, ту и тамо прсне киша. А што би рекао мој бубњар, газили смо ми и по блату, тако да нама време апсолутно не значи ништа. А овде је одлично и врло је необично у односу на друге фестивале. Ова околина је јако сурова, али истовремено јако лепа и пуно је људи. Надам се да су дошли људи из свих крајева региона, тако да ми је драго што смо наше песме представили широј публици - испричао је Маринковић.

Спектакл на “Jägermeinster main stageу” започео је у 19.30 наступом бенда из Тузле “Show program”, а након њих на позорницу су се попели момци из групе “Хелем Нејсе”, који су направили још један наступ за памћење. Послије њих је наступио нешто старији бенд “Дубиоза колектив”, уз чије тактове је публика уживала од прве до посљедње пјесме.

- Посљедњи пут је био потоп, а вечерас киша није пала и ми смо најсрећнији људи на свијету, не може боље. Оно што бих истакао је да је од нашег задњег наступа овај фестивал нарастао за једно пет степеница. Ми смо намјерно поранили, да осјетимо атмосферу јер ми је сан да се фестивал одржи још бар пет година, па да моја кћерка може доћи са јараницама и уживати у чарима свега овог - истакао је фронтмен овог бенда Брано Јакубовић.

Иако је енергија коју “Дубиоза” носи са собом нешто посебно, након њих музичари имају јако тежак задатак. Едо Маајка је још једном показао зашто носи титулу најбољег репера у регији, којег је публика дочекала огромним аплаузом и пјевала сваку пјесму с њим. 

Послије концерата на главној бини кампери су се вратили у камп, гдје је на “Сенсејшн” бини наступио “Ниплпипл”.

Синоћ су наступили наступи “Лет 3”, “Војко В”, “Pips, čips & videoclips”, “Партибрејкерси” и шкотска инди рок атракција “Франц Фердинанд” у финишу фестивалског програма на “Jägermeinster main stageу”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана