Зашто је Тони Цетински непожељан у Сарајеву

Танјуг
Зашто је Тони Цетински непожељан у Сарајеву

Концерт хрватског пјевача Тонија Цетинског неће бити одржан испред зграде Већнице у Сарајеву, потврдио је данас организатор тог догађаја Аднан Мунџић, власник "Стејџ продакшна".

Најава самог концерта изазвала је различите и бурне реакције, а градоначелница Сарајева Бењамина Карић је потом обавијестила јавност да Град неће подржати овај концерт. Организатори су тражили алтернативну локацију, али је Тони одбио. 

"Прихватио је поруку да није пожељан", рекао је Мунџић. Овом одлуком разочаран је и директор Туристичке заједнице Кантона Сарајево Харис Фазлагић који је рекао да је послата ружна порука туристима из Хрватске који су најбројнији у БиХ, те да је имао неколико позива из РХ с упитима "због чега Тони није пожељан у Сарајеву".

Мунџић је за срајевску Н1, објаснио да Тонијев концерт није планиран као дио обиљежавања годишњице Олимпијских игара већ у склопу зимског пројекта у организацији Туристичке заједнице који траје од септмебра до краја марта. Пријавили су се на позив ТЗ КС за концерт Тонија мислећи, како наводи Мунџић, да ће током овог пројекта, али и пројекта обиљежавања годишњице ЗОИ, бити и других музичара, поготово из Сарајева. Добили су подршку и Организацоног одбора Града Сарајева, каже Мунџић. На крају, истиче, сви пројекти ће добити средства сем организатор концерта Тонија Цетинског.

“Тражили смо алтерантиву с Тонијем, друго мјесто умјесто Вечне ватре, али он то није хтио и захвалио се”, рекао је Фазлагић за Н1, а Мунџић додао:

“Рекао је да не би послије свега овога да долази у Сарајево, поготово не за ово обиљежавање. Прихватио је поруку да није пожељан.”

Мунџић сматра да  иза свега стоји “нечији хир”.

"Имам документацију да не постоји никаква правна основа и ова одлука што је речена да не постоји правни основ за финансирање, како је рекла градоначелница, имам уговор из 2022. године по истом основу гдје је градоначелница потписала с нашом фирмом о покровитељству. Овдје нико није радио јавни позив већ је ријеч о прихватању покровитељства. Прошли пут се радило о Лајв стејџ фестивалу“, рекао је Мунџић.

Фазлагић је објаснио како је све било планирано.

“Они су нам предложили концерт који ми се свидио, пријавили смо се на јавни позив, на којем ми суфинансирамо пројекат. Ми смо дали новац и Министарство културе и спорта је прихватило ту идеју, а Стејџ продакшн је ишао на састанке, ја даље нисам био упознат. Мени је чудно зашто нам нису рекли прије мјесец – два, а не пред сами крај да се не можемо снаћи. Ово је ружно због Сарајева, говорим из перспективе Труистичке заједнице јер радимо на промоцији свих позитивних делова. Јако нам је битно за посјетиоце из Хрватске јер су нам они најбројнији. Пуно радите и онда дође ова мрља. Имао сам позиве из Хрватске гдје су ме питали зашто Цетински није пожељан. Имали смо двоје људи који су покренули неку причу и онда су друштвене мреже урадиле што јесу. Сјетите се Дине Мерлина прије пер година када је имао концерт, имали смо веће негативности на друштвеним мрежама за Дину који је наш”, рекао је Фазлагић.

Сматра и да ово није епилог притиска јавности.

 “Имате институције. Владу КС, релевенатне музичаре који нешто значе и нико ништа негативно није рекао”, додао је Фазлагић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана