Заједнички пројекат Егзита са свјетским програмом за храну

Срна
Заједнички пројекат Егзита са свјетским програмом за храну

НОВИ САД - Егзит фестивал са Свјетским програмом УН за храну, највећом хуманитарном ораганизацијом на свијету, покреће пројекат Лајф стрим /Life Stream/, како би заједничким снагама помогли милионима људи широм планете, који су због пандемије вируса корона дошли на руб екстремне глади.

“С обзиром на то да ће пандемија довести чак 270 милиона људи у проблем екстремне глади пре краја 2020. године, што је повећање од 80 одсто у односу на годину раније, последице ће бити најсуровије за оне који су већ рањиви”, саопштио је данас Егзит тим, организатор једног од највећих европских и свјектских музичких фестивала.

Лајф стрим окупиће велика свјетска и регионална музичка имена у ем-те-ес Денс арени на Петроварадинској тврђави од 3. до 6. септембра, а њихов наступ биће уприличен путем интернета.

Оснивач и директор Егзит фестивала Душан Ковачевић рекао је поводом тог великог хуманитарног пројекта да је изузетна част успоставити сарадњу са тако значајном хуманитарном организацијом каква је Свјетски програм за храну.

Пројекат ће бити реализован као четвородневни онлајн фестивал, а биће преношен са Денс арене Петроварадинске тврђаве.

Током наступа извођача емитоваће се видео-материјали и поруке које говоре о заштити околине и кризи глади.

Осим музичког фестивала, припрема се и међународни панел на којем ће се расправљати о наведним проблемима, те истаћи сарадња између Свјетског програма за храну и Егзита.

Посебан сегмент пројекта биће посвећен и представљању туристичких знаменитости Новог Сада и Србије публици широм планете.

Свјетски програм УН за храну /The Unutetid Nations World Food Programme/, највећа је хуманитарна организација на свијету, која спасава животе људи у ванредним ситуацијама, попут данашње везане за пандемију вируса корона.

Та организација је само у 2019. години помогла готово 100 милиона људи у више од 80 земаља, да се изборе са глађу.

У свјетлу тренутне ситуације, овај програм УН упутио је хитан апел за сакупљање 4,9 милијарди долара, који ће му омогућити пружање помоћи у храни за чак 138 милиона људи до краја године.

Егзит фестивал настао је 2000. године у Универзитетском парку Новог Сада као студентски покрет у борби за мир и слободу, како у Србији, тако и на Балкану.

У протеклих 20 година израстао је у једног од најеминентнијих музичких фестивала на свијету, који је донио у Нови Сад чак двије титуле Најбољег европског фестивала освојене за издања 2013. и 2017. године.

Друштвена одговорност остала је и даље један од кључних аспеката фестивала и то кроз рад Егзит фондације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана