Враћа се Елвис Присли

Г.С.
Враћа се Елвис Присли

Шоу ''Elvis Evolution'' ће користити умјетну интелигенцију, холографску пројекцију, проширену стварност и живи театар

Фанови Елвиса Прислија  који га нису имали прилику видјети док је био жив имат ће, захваљујући виртуелној стварности, крајем године прилику видјети извођење Краља рокенрола.

Шоу ''Elvis Evolution'' ће користити умјетну интелигенцију, холографску пројекцију, проширену стварност и живи театар како би поново створили догађаје из Елвисовог живота и музике, саопштила је "Layered Reality", компанија индустрије забаве која развија тај шоу.

-Биће то славље Елвисовог живота; човјека, музике и његове културне оставштине - рекао је Андреј Мекгинес, оснивач и извршни директор компаније.

Посјетиоци ће кренути на путовање од Тупела, у Мисисипију, гдје је Присли рођен 1935., до Мемфиса у Тенесију, дома Грејсленд и Ла Вегаса.

-Врхунац тог искуства ће бити АИ изведба Елвиса - рекао је Мекгинес говорећи о примјени умјетне интелигенције у ''оживљавању'' Елвиса.

''Layered Reality'' је склопио споразум с ''Аuthentic Brands Group'', власником имања Елвиса Прислија, како би развио ''Elvis Evolution'. Британска компанија је добила приступ хиљадама фотографија и снимака музичке звијезде како би створила нове изведбе уз помоћ АИ-а.

Елвис слови као најпродаванији соло музички умјетник икада, с више од 500 милиона проданих плоча. Након Лондона, шоу ''Еlvos Evolution'' ће обићи низ градова, укључујући Лас Вегас, Токио и Берлин, пише Тпортал.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана