Више од 200.000 људи посјетило “Егзит”

Глас Српске
Више од 200.000 људи посјетило “Егзит”

Након четири дана одличне музике, гостовања бројних свјетских извођача, уз кишу, вјетар, олују и невријеме, јуче ујутро је завршен 19. по реду музички фестивал “Егзит” у Новом Саду.

Овогодишње издање посјетило је више од 200.000 људи, који су се распоредили на 40 бина и зона од 4. јула увече до јуче ујутро. Рекорд посјете био је оборен већ прве ноћи, када је кроз капије на Петроварадинској тврђави прошло 56.000 посјетилаца.

Никад дужа листа хедлајнера учинила је да ове године публика ужива на свим бинама, а програм на главној бини је свакако највише обиљежио историјски концерт једног од највећих свјетских бендова “Кјур”, који је наша публика чекала чак четири деценије. Рокенрол се вратио на велика врата уз америчку сензацију “Грета ван Флит”, чији је високоенергетски наступ оправдао статус групе о којој се највише говори у посљедњих неколико година.

Амерички састав “Чејнсмоукерс” је показао зашто важи за један од најпопуларнијих данашњице, чији хитови, хорски пјевани на главној бини, заједно премашују и десет милијарди “Јутјуб” прегледа.

На до сада најспектакуларнијем издању Денс арене, чија је колосална продукција имала и старо винчанско писмо, наступале су водеће звијезде свјетске електронске сцене.

Већ прве ноћи је љествица постављена на енергетски максимум у заједничком наступу Карла Кокса и Масеа Плекса, као и тандемској рапсодији Соломуна и “Тејл оф ас” од више од шест сати.

Част да затвори “Егзитову” Денс арену имала је најтраженија техно звијезда данашњице Амели Ленс, која је прве овације и скандирање имена добила већ по изласку на сцену.

Инспирисана историјом групе “Продиџи” и “Егзит” фестивала, на самом крају беспријекорног сета Ленс је пустила пјесму “Фирестатер”, преминулом пјевачу групе Киту Флинту у част, што је изазвало општу еуфорију код публике за један од најбољих призора затварања “Егзита”.

Акције

 

Управо “Останимо чисти”, велика национална кампања, која је подигла Србију на ноге непосредно пред фестивал, била је интезивно промовисана на “Егзит” фестивалу, апелујући на посјетиоце да изаберу чист живот без наркотика.

Са “Егзита” је кренула и нова хуманитарна акција “Изградимо вртиће заједно”, коју су покренули Фондација “Новак Ђоковић” и “Егзит фондација”, уз подршку Радио-телевизије Србије, а у коју се током фестивала путем видео-поруке укључио и кошаркаш Никола Јокић.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана