Варела расплесао Бањалучане

Цвија Мркоњић
Варела расплесао Бањалучане

Фестивал електронске музике "Фреш вејв" отворен је на бањалучкој тврђави "Кастел", а прве вечери главна звијезда фестивала био је шпански ди-џеј Кристијан Варела.

Четврти по реду фестивал у четвртак, пола сата прије поноћи, отворио је градоначелник Бањалуке Слободан Гаврановић истичући да је ова манифестација вриједна пажње.

- Група младих људи која организује "Фреш вејв" граду је подарила сјајан фестивал. Настојаћемо да га уврстимо у календар градских културних манифестација - казао је Гаврановић.

Највећи фестивал електронске музике у БиХ подржала је "Бањалучка пивара", а на "Кастелу" ће наступати нека од највећих свјетских имена електронске музике.

Прво вече фестивала почело је наступима Јелене Симић и Сањина Ферушића на "Енерџи" бини, а наступима на главној бини фестивал су започели Јома Маја и "Форест пипл", након којих је наступио и Младен Томић.

- Дао сам све од себе, било је сјајно. Част је наступати са именима попут Вареле и Уто Карема - казао је Томић.

Након њега већ увелико расплесану публику својим наступом запалио је Кристијан Варела, који је истакао да је фестивал попут "Фреш вејва" важан како за музичку сцену, тако и за развој града.

- Свиђа ми се менталитет људи овдје, људи шаљу добре вибрације и кад дођем овдје плесни подијум експлодира од позитивне енергије - казао је Варела.

Забава до јутра завршена је фантастичним наступом Уто Карема, а портпарол фестивала Владан Остојић истакао је да су се потрудили да "Фреш вејв" изгледа свјетски.

- Захваљујемо "Бањалучкој пивари" и "нектар" пиву, које се пије у великим количинама на фестивалу, што су нам пружили подршку - казао је Остојић.

Радионице

Осим вечерњих наступа у оквиру "Фреш вејва" Омладински центар "Здраво да сте" организоваће бесплатне радионице стрип цртања, фотографија и афричких удараљки

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана