Ванеса Меј показала зашто је планетарна музичка звијезда

Tanjug
Ванеса Меј показала зашто је планетарна музичка звијезда

Свјетски позната виолинисткиња Ванеса Меј наступила је синоћ у београдском Сава центру, у оквиру 51. БЕМУС-а.

Праћена својим четворочланим бендом и српским камерним ансамблом, од самог почетка концерта Ванеса је дочекана овацијама београдске публике.

"Здраво", рекла је Меј на српском послије одсвиране прве нумере, а онда се, говорећи на енглеском, присјетила да је у Београду наступила прије скоро десет година:

"Прошли пут је било сјајно, али нисмо наступали у овако великој сали. Уживајте у шоу".

Од тог тренутка београдска публика је као омађијана пратила сваки њен покрет и громогласни аплаузима награђивала Ванесине бравуре на двије виолине - класичној, дрвеној, из 1761. године, и оној електричној, која јој је и донијела планетарну популарност прије више од двије деценије.

Послије првих 40 минута музицирања Ванеса је најавила получасовну паузу, а почетак другог дијела концерта потом је каснио пет минута, јер је чувеној виолинисткињи испао дрвени инструмент на под, па се потрудила да га оспособи за наставак програма.

А онда, као да је није пратио велики пех, у посљедњих 40 минута наступа Ванеса је енергичним наступом и савршеном виртуозношћу подигла све у Сава центру на ноге. Свирајући познате нумере у рок маниру, београдска публика је успјела да је врати на бис и чувена Британка, родом из Сингапура, напустила је салу уз ријечи захвалности сјајној публици и широк осмијех на лицу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана