Ван Гог: Вилине воде пут за бајку

Мирна Пијетловић
Ван Гог: Вилине воде пут за бајку

Један од најпознатијих српских бендова на музичкој сцени "Ван Гог" ових дана снима спот у Врњачкој Бањи за пјесму "Вилине воде".

Звонимир Ђукић - Ђуле, фронтмен "Ван Гога",  је рекао да су прије годину, када је изашао албум, обећали поштоваоцима њихове музике да ће екранизовати спотом сваку пјесму са албума "Неумерен у свему".

- Ово је пети спот по реду који снимамо. У питању је једна бајковита радња. Овога пута смо шансу дали младим људима који до сада нису радили ниједан спот и којима је ово први рад. Врло су талентовани и ентузијасти су - рекао је Ђуле и нагласио да је ово први спот од укупно 80 које су до сада снимили и да ради једна потпуно млада екипа.

Кадрови за спот "Вилине воде" снимани су у дворцу "Белимарковић" у Врњачкој Бањи, као и на Гочу, али спот ће садржавати и још пар локација Врњачке Бање.

- Врњачка Бања је мој град и јесте мој избор. Али, нажалост, спот је форма која више ниједну телевизију не занима, што је тужно. Ово више радимо да бисмо одржали да се ватра у огњишту не угаси, него да се препустимо тој некој колотечини и да кажемо "ето, не вреди, дижемо руке". Имамо и ту могућност, али смо се ње одрекли - казао је Ђуле из "Ван Гога".

Група "Ван Гог" је добитник овогодишње престижне награде "2014 МТВ Еуропе Мусиц Ањардс" у категорији најбољег регионалног извођача. То је други пут да су проглашени за најбољег извођача у региону, а исто признање су добили 2007. године.
- Награда дође као ветар у једра. Како 2007. тако и ове године. Не доноси никакав новац, а ставља ти пуно тога у обавезу, да на следећем албуму и турнеји будеш другачији од претходних, да се стилски мењаш и да кроз тај креативни процес идеш незаустављиво - испричао је Ђуле.

Иначе, овај спот ће уједно бити и најава другог дијела "Unplugged" турнеје и то први пут у каријери групе "Ван Гог".

Прогнозе

За албум "Неумерен у свему" Ђуле каже да ће се видјети како ће га публика прихватити и да не воли да даје прогнозе.

- Препустимо се и урадимо оно што хоћемо. То је као спуст чамцем низ реку, неки адреналински рафтинг којим се ми бавимо. Прогнозе не дајемо, али дајемо себе максимално и предано, како на албуму тако и на сету, као што је овај у Врњачкој Бањи, где снимамо спот за песму "Вилине воде" - казао је Ђуле.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана