У трци за побједу вечерас на Евросонгу 27 земаља

Агенције
У трци за побједу вечерас на Евросонгу 27 земаља

За побједу на 60. Пјесми Евровизије у Бечу бориће се вечерас пјевачи из 27 земаља, међу којима је и Бојана Стаменов из Србије.

Стаменов је фаворит фанова Евровизије и новинара, а кладионице указују да велике шансе на побједу има шведски кандидат Манс Зелмерлев, италијански трио Ил Воло, као и Рускиња Полина Гагарина.

Током јучерашњег дана одржане су посљедње пробе за финале, а и наступ пред стручним жиријем, који учествује у доношењу одлука.

Финално вече отвориће Словенија, а затворити Италија, а у њему учествују Француска, Израел, Естонија, Велика Британија, Јерменија, Литванија, Србија, Норвешка, Шведска, Кипар, Аустралија, Белгија, Аустрија, Грчка, Црна Гора, Њемачка, Пољска, Летонија, Румунија, Шпанија, Мадјарска, Грузија, Азербејџан, Русија, Албанија.

Иначе, овогодишња Евровизија имала је 40 учесница, а по први пут учествовала је и Аустралија, која већ више деценија прати Пјесму Евровизије и добила је могућност да и равноправно учествује у овом европском такмичењу.

Одлуку о побједнику доносе публике и стручни жири, при чему ће однос бити пола-пола.

Право гласа имаће гледаоци из свих 40 земаља учесница, који ће за свог фаворати моћи да гласају путем СМС.

Композитор пјесме са којом представница Србије Бојана Стаменов наступа на Пјесми Евровизије у Бечу Владимир Граић казао је, уочи завршнице, да у финалу очекује велику борбу.

"Ми смо у Беч дошли с циљем да удјемо у финале. Говорили смо од почетка да је наш први и основни циљ да удјемо у финале. Сада када смо у финалу имамо неке друге циљеве, што је логично. Померили смо лествицу“, нагласио је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана