У Новом Саду сутра почиње Егзит

Срна
У Новом Саду сутра почиње Егзит

Нови Сад - На Петроварадинској тврђави у Новом Саду сутра ће почети "Егзит" фестивал, који ће отворити један од највећих рок бендова свих времена, британска група "Кјур", а током четири дана, на више од 40 фестивалских бина и зона, наступиће готово 1.000 умјетника из цијелог свијета.

У част титуле Омладинске пријестонице Европе "ОПЕНС 2019" коју Нови Сад носи током ове године, први дан фестивала носи назив "ОПЕНС деј", а "Кјур" ће свирку почети у 20.30 часова.

Након традиционалне церемоније отварања уз ватромет, на бину ће изаћи и белгијски ди-џеј Лост Фриквесиз.

У петак, 5. јула, долазе "Чејнсмокерс", ди-џеј Паул Калкбренер, а ту је и домаћа и регионална подршка бендова "Атеист реп", "Партибрејкерс", "Крешо Бенгалка", "Бекфлеш" и других.

Трећи дан фестивала, субота, 6. јул, резервисан је за наступе популарног ефа хаус сцене Младена Соломуна, затим водећег свјетског дуа данашње техно и хаус сцене "Тејл оф ас", "Блекс Сербс" и других.

Фестивал ће у недјељу, 7. јула, затворити један од најцјењених свјетских репера Скепта, техно виртоуз Џеф Милс, као и чувени ди-џеј сет Марка Настића и Дејана Милићевића.

Међу бројним извођачима су и бенд "Грета ван Флит", популарни ди-џеј Карл Кокс.

Први од више хиљада кампера пристигли су у "Егзитов" камп који се и ове године налази на популарном новосадском купалишту Штранд, најљепшу пјешчану плажу на Дунаву о којој су са "Егзита" већ извјештавали свјетски медији.

Према најавама организатора, очекује се да ће ово бити једно од најпосјећенијих издања до сада, а већ сада је извјесно и да ће бити оборен рекорд броја туриста, јер их у Нови Сад долази више од 60.000 из око 90 земаља свијета.

Све говори да ће бити премашен економски допринос "Егзита" туристичкој привреди Новог Сада и Србије, који је прошле године износио чак 13,3 милиона евра.

У прилог томе говори и податак да је на водећем свјетском сајту за резервације смјештаја "Букинг" /booking.com/ хотелски смјештај у Новом Саду достигао чак 99 одсто попуњености, наводе организатори.

Осим хотела, у понуди је и приватни смештај, којег је ове године у понуди било више него икад, према бројкама са сајтова "Еирбнб" /Airbnb/ и "Букинг", али и званичне фестивалске агенције "ЕгзитТрип" /ExitTrip.org/.

Организатори су поручили и да је временска прогноза наклоњена посјетиоцима овогодишњег Егзита, те да од 4. до 7. јула у Новом Саду неће бити падавина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана