У Њујорку отворена највећа продавница посвећена Хари Потеру

Танјуг
У Њујорку отворена највећа продавница посвећена Хари Потеру

ЊУЈОРК - Највећа продавница посвећена Харију Потеру отворена је у Њујорку након што је због пандемије отварање одложено, преносе данас амерички медији.

Обожаваоце ни киша у петак није спречила да у редовима чекају како би прошетали ходницима инспирисаним филмовима и књигама популарне франшизе.

Иако првенствено намијењена за продају одеће, продавница Хари Потер на три спрата нуди јединствен увид у свијет магије или ону верзију како би то мјеста из филмова и књига изгледали у стварном свијету.

Како кажу посетиоци, простор оставља утисак мјешавине продавнице одјеће, музеја и чаробњачког свијета.

По уласку у продавницу, посјетиоце ће дочекати огроман, плутајући модел феникса Фокса, направљен посебно за ову нову радњу, а поред њега налазиће се стотине реквизита с неколико аутентичних предмета приказаних у филмовима.

Због многих славних детаља изложених у радњи, обожаваоци ће пронаћи неколико прилика за фотографисање на сваком спрату, од телефонске говорнице у стилу Министарства магије у Лондону, до крајње импресивне поставке у којој могу позирати унутар једне од Хагридових чизама.

Осим тога, Хари Потер из Њујорка чак планира да зарони у подручје виртуелне стварности, с посебним искуствима која ће у трговину бити уведена касније током љета.

Ускоро обожаваоци могу очекивати да ће испробати двије сензорне Виртуал Реалитy авантуре, прву под називом “Цхаос ат Хогњартс”, која позива купце да закораче у вољени дворац, а другу под називом “Њизардс Таке Флигхт”, гдје ће моћи да искусе осећај летења на метли по небу Лондона.

Оно што је већ доступно јесте апликација Хари Потер Фан Клуб помоћу које могу скенирати симболе који се налазе поред реквизита у цијелој радњи како би откључали више информација о њима и открили тајно писмо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана