У Београду сахрањена Мерима Његомир ВИДЕО

Срна
Foto: танјуг

БЕОГРАД - Пјевачица Мерима Његомир сахрањена је данас у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду, у присуству породице, бројних колега и пријатеља, као и поштовалаца.

Окупљени су се опростили од Мериме уз вијенце цвијећа са порукама, међу којима је и вијенац од бијелог цвијећа који је послао предсједник Србије Александар Вучић.

Вијенац у облику срца који су положили њена дјеца и унуци пише: "Што је лепо кад се неко воли, а душа боли. Заувек твоја деца и унуци".

Мерими, која је преминула 20. новембра од посљедица рака панкреаса, претходно је одржана комеморација у згради Радио Београда у Каменој сали.

Најближи су се опростили од легендарне пjевачице, а син Марко и ћерке Љубица, Милица и Јелена плакали су без престанка и положили су по једну црвену ружу.

Једна од кћерки је грлила слику мајке док су музичари свирали њену пјесму “Што је лепо кад се неко воли”

Колеге су се у сузама последњи пут опростили од Мериме Његомир, а међу њима су били: Нада Топчагић са мужем Златко Ђорђевић, син Марине Туцаковић, Милан Лаћа Радуловић, Ана Бекута, Гоца Лазаревић, Ћана као и супруга покојног Предрага Живковића Тозовца...

У поворци која је ишла ка гробљу, тамбураши су свирали “Тихо ноћи”, а фотографију Мериме Његомир је у рукама држао Иван Милинковић.

Мерима Његомир рођена је 9. новембра 1953. године у Београду, гдје је живјела и радила.

Снимила је више од 25 албума и отпјевала неке од безвременских хитова као што су "Иванова корита", "Рузмарин" и "Због тебе".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана