У Бањалуку Галија стиже у проширеном саставу

Александра Маџар
У Бањалуку Галија стиже у проширеном саставу

Увек се радујемо сусрету са бањалучком публиком. Свих ових година она нам је била верна и увек смо осећали добродошлицу у сусрету с њом. Ми смо се увек трудили да узвратимо истом мером и чини нам се да је то уродило плодом. Не бисмо опстали свих ових година да није било тако.

Рекао је ово за "Глас Српске" човјек чије име значи много на домаћој музичкој сцени, Ненад Милосављевић из култне групе "Галија", најављујући концерт у Бањалуци, на тврђави Кастел, 30. јуна у оквиру манифестације "Бањалучки дани пива".

- Веома је важно да Бањалука има фестивал као што су "Бањалучки дани пива", чијим се организаторима увек радо одазовемо - истакао је Неша.

"Галија" је на сцени четрдесет успјешних година, па су у складу  са јубилејом одлучили да у Бањалуци наступе у проширеном саставу.

- Спремили смо програм који ће обухватити четрдесет година нашег стваралаштва, што морате признати није лако, узевши у обзир број албума. Надамо се да ће и овај пут наш сусрет са бањалучком публиком бити на обострану радост и да ћемо уживати сви заједно у музици која ће се десити те ноћи. Људи на нашим просторима су иначе топли, отворени, срдачни, а све је то нарочито изражено у Бањалуци, у којој се тај словенски дух посебно, на најфинији начин, рефлектује - истакао је он.

Ту "силу" која их све ове године одржава међу најбољима и омиљенима каже да је тешко објаснити.

- Стварање је увођење реда у хаос, а хаос је радост лутања кроз хиљаду светова који се слободно развијају, рађају и умиру у једном трену. Слобода је њихов префикс, они могу све, могу све оно што ми не смемо - не можемо. Ти светови не познају понизност, апатију, кукавичлук, злобу, неморал… Ти светови су стварност чистих душа, њих не можеш купити, не можеш их отети, не можеш их обојити. Они припадају свима. Има ли веће силе од ове? - истакао је Неша.

Нови албум

- Ми никад не мирујемо, већ пет година интензивно пишем  песме за нови албум, већ смо у студију и надамо се да ћемо крајем године завршити албум. Чини ми се да је све већ одавно одсвирано, а с друге стране тако се мало рекло. Свуда око мене као чекање на неко ново доба, а за то време спајамо неспојиво као сублимат пред новим почетком или дефинитивним крајем.

Осећај да се моје трагање није завршило и да сам више присталица веровања да све има смисла ме пуно радује и свих ових месеци тај осмех ми на лицу буди вечити оптимизам.

Надам се да ће то бити добар албум вредан великог финала - надахнуто је говорио Неша.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана