Тони Цетински није крив за несрећу: “Остаће ми у глави цио живот”

Срна
Тони Цетински није крив за несрећу: “Остаће ми у глави цио живот”

Пјевач Тони Цетински ослобођен је свих оптужби у случају саобраћајне несреће која се догодила 3. новембра 2017. године у Ровињу у којој је страдао 62-годишњи Ибрахим Кевљанин.

Судија Тања Канис Пренц кроз пресуду поручила је да државно тужилаштво није успјело да докаже ниједан од дијелова оптужнице, због чега се пјевач ослобађа кривице.

Тони је био видно потресен након читања пресуде и рекао је новинарима пред судом да овако нешто не би никоме пожелио да му се догоди.

“Оно што ти највише остане у сјећању је тај тренутак несреће и чињеница да ништа нисам могао да урадим да то избјегнем. Ту је и тренутак када нисам могао да помогнем човјеку. То је оно што ће ми остати у глави цио живот”, рекао је пјевач након ослобађајуће пресуде и додао:

“Што се тиче самог процеса, нисам образован да то коментаришем. Само знам да је сада логично и што људи повезују све оне чињенице које су се спомињале унутар процеса и доказног поступка, је да знак који сада стоји, а то је 20 километара на сат, да је и то превелика брзина да би се таква несрећа избјегла”, рекао је Цетински и истакао да је тек са 18 километара на сат могао да заустави возило и уочи човјека који лежи на путу.

“То значи да и овај накнадни знак који је у тој улици постављен, а то је ограничење брзине на 20 километара на сат, превише. Он би требало да буде 15 или 10 километара на сат. Или би Град Ровињ требало да донесе одлуку да то буде пјешачка зона. Или би требало да се постави стубић да ту могу да се крећу само доставна возила јер то није очигледно сигурна улица”, поручио је потресени Цетински.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана