“The Beatles” званично не постоје тачно 50 година

ГС
“The Beatles” званично не постоје тачно 50 година

​На данашњи дан прије 50 година Пол Макартни је на конференцији за новинаре најавио свој први самостални албум “Макартни” и тако званично ставио до знања оно што се већ годину дана говоркало, да “The Beatles” више не постоје.

Двадесетседмогодишњи Пол Макартни је на конференцији за новинаре приликом промоције свог соло албума на питање да ли планира нови албум или сингл са Битлсима, одговорио одрично.

Одрично је одговорио и на питање да ли мисли да ће и даље писати пјесме заједно са Џоном Леноном.

Макартни никада јавно није изговорио да се славна “Ливерпулска четворка” распала, али овакви одговори су новинарима били довољни да схвате шта се дешава.

Вијест која је сљедећег дана осванула на насловној страни Дејли мирора – “Пол Макартни напушта “The Beatles” брзином сјветлости се проширила свијетом.

Иначе, чињеница да се нешто дешава била је позната већ више од годину дана јер су “The Beatles” посљедњи пут заједно наступили на крову њиховог лондонског седишта приликом снимања документарног филма Let it Be.

Већ у септембру 1969. године “Бубе” су се незванично, али дефинитивно разишли. Крајем септембра објавили су 11. студијски албум Еби роуд. После тога је објављен и 12. и последњи студијски албум групе Лет Ит Бе, као и неколико компилација и специјалних издања.

Питање последњег албума међу обожаватељима “The Beatles” остала је тачка спорења до данас, јер мада је Let it Be последњи издат, многи Еби роуд сматрају „правим” последњим албумом, не само зато што је последњи снимљен, већ и зато што и више подсећа на први класик “Ливерпулске четворке”.

(НН)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана