"Тенет" Кристофера Нолана отвара свjетске биоскопе? 

ГС
"Тенет" Кристофера Нолана отвара свjетске биоскопе? 

Пројекција филма најављена за 17. јул, могла би да буде прва премијера послије пандемије.

Да ли ће нови филм Кристофера Нолана "Тенет" бити први који ће 17. јула отворити свјетске биоскопе послије пандемије и онај који ће "спасити Холивуд од пропасти", питање је којим се ових дана баве сви филмски зналци. Овај СФ трилер о шпијунажи и путовању кроз вријеме са Робертом Патинсоном и Џоном Дејвидом Вошингтоном један је од ријетких филмова чији датум није помјеран већ је оригинално био предвиђен за средину љетње сезоне.

- Крисова највећа жеља је да његов "Тенет" отвори свјетске биоскопе. Не знам никог ко је посвећенији и ко више ради на томе да се биоскопи отворе од Криса Нолана - казао је предсједник компаније ИМАКС Ричард Гелфонд.

Али, жеља редитеља и сценаристе култних филмова попут "Мементо", "Међузвездани", продуцентима, вјероватно, не значи много. Буџет овог блокбастера коштао је Ворнер брос око 200 милиона долара, без рекламне кампање, па је главно питање да ли ће продуценти изабрати да "стварају историју" или да "стварају новац".

Мада се пандемија широм свијета смирује, биоскопи су отворени тек у неколико земаља и то са значајно смањеним капацитетом и уз заштитну опрему. Ни највећи оптимисти у свијету филма не вјерују да ће ситуација у јулу бити нормална и да ће дворане радити као и прије вируса.

- Сви филмски студији су се до сада, вјероватно, помирили са великим губицима, али да би се публика вратила у сале неопходни су блокбастери и аутори попут Кристофера Нолана - оцјењују филмски зналци.

Коначна одлука Ворнер броса о судбини "Тенета" знаће се најкасније за десетак дана, када би, ако све остане по плану, требало да почне маркетиншка и филмска кампања за повратак у биоскопе.

У идеалном случају, окаснилу љетњу сезону отвориће "Тенет", а након тога слиједи Дизнијев хит "Мулан" (24. јул), наставак "Сунђер Боба" (7. август) и Вондер Воман 1984 (12. август).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана