Тарантинов омиљени филм из ове године је снимљен у Србији

Agencije
Тарантинов омиљени филм из ове године је снимљен у Србији

Редитељ Квентин Тарантино изјавио је да му је засад омиљени овогодишњи филм амерички хорор "Плијен" (Crawl) Александра Аје, који је снимљен у Србији.

Новинар портала Дедлајн разговарао је са Тарантином на додјели "Говернорс" награда, и познати редитељ му је том приликом открио како мисли да му је, колико год то невјероватно звучало, омиљени овогодишњи филм "Плијен" Александре Аје, хорор о крвожедним алигаторима који, током урагана на Флориди, прогањају једну дјевојку и њеног оца.

Тарантино је наводно казао како га је "Плијен" одушевио на сваки начин, у смислу суштог филмског стваралаштва.

"Плијен" се иначе сматра једним од већих филмских изненађења ове године. Упркос не баш обећавајућем заплету о дјевојци која се заглављена у поплављеној кући, током разорног урагана, бори са агресивним алигаторима, филм Александра Аје наишао је на одличан пријем и код публике и код критике.

На биоскопским благајнама широм свијета зарадио је 90 милиона долара, док на сајту "Rot­ten To­ma­te­os" има 82 одсто позитивних оцјена критичара, чиме је заслужио тзв. сертификат "свјежег" остварења.

Домаћој публици је вјероватно посебно интересантно да је "Плијен" снимљен у Србији, што је био и први пројекат компаније "Парамаунт" у овој земљи.

Екипу филма је током снимања у Луци Београд обишао и предсједник Србије Александар Вучић, у друштву тадашњег америчког амбасадора Кајла Ската, и том приликом поручио да ће државно руководство наставити да ради на томе да Србија постане омиљена дестинација великим филмским кућама, као што је "Парамаунт".

Продуцент Крег Флорес изјавио је том приликом да је екипа задовољна условима рада и захвалио је на гостопримоству.

Главну улогу у "Плијену" игра британска звијезда Каја Скоделарио, док њеног оца глуми Бери Пепер, познат по улози у филму "Спасавајући војника Рајана".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана