Шварценегеру хитно оперисано срце

Глас Српске
Шварценегеру хитно оперисано срце

Познати холивудски глумац Арнолд Шварценегер хитно је подвргнут операцији на отвореном срцу. Шварценегер је у четвртак одведен у болницу због замјене срчаног залиска.

Хируршки захват коме је претходно био подвргнут је експериматалан, због чега је дошло до компликација, наводи извор сајта о познатим личностима ТМЗ.

Доктори су били припремљени за случај да замјена срчаног залиска не успије, па су веома брзо донијели одлуку да је "Терминатору" неопходна операција на отвореном срцу.

Сама хируршка интервенција је трајала неколико сати.

Ово, иначе, није први пут да је Шварценегерово срце доспјело "под нож", подсјећа ТМЗ. Популарном филмском снагатору је још 1997. године замијењен један срчани залистак.

Хирурзи тада нису сматрали да операција неопходна, али је глумац одлучио да се оперише "док је још млад". Тада је изјавио да здравствено стање његовог срце "није ни у каквој вези са стероидима".

Званичници лосанђелске болнице Сидарс-Синај саопштили су да срчани залистак, уграђен 1997. године, није представљао трајно ријешење и да је надживуо свој очекивани рок трајања.

Здравствено стање Арнолда Шварценегера је стабилно и он се опоравља послије операције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана