Стижу насљедници “Игре престола”

Глас Српске
Стижу насљедници “Игре престола”

До краја једне од најпопуларнијих серија на свијету “Игре престола”, остале су још двије епизоде. На срећу свих обожавалаца, то није опроштај од свијета Џорџа Р. Р. Мартина. ХБО планира неколико спинофа или насљедника ове серије.

 

 

 

Један од челника ХБО-а, Кејси Блојс, раније је навео да је у плану неколико могућих спинофа, од којих се нада да ће барем један оправдати очекивања и испунити високе критеријуме које су поставили аутори “Игре престола”, Дејвид Бениоф и Данијел Б. Вајс.

Џорџ Р. Р. Мартин, творац серијала романа “Пјесма леда и ватре”, по којима је снимљена хит серија са чијом екипом је радио као сарадник, напорно ради на завршетку књига, али је нашао времена да на свом блогу открије како напредују “насљедници” ове серије.

- У развоју смо имали пет различитих насљедника “Игре престола” (не допада ми се израз спиноф). Три од њих и даље лијепо напредују - истакао је Мартин.

Иако није могао много да открије, ипак је још мало објаснио о чему се ради.

- Она коју не би требало да зовем “Дуга ноћ” почеће са снимањем крајем ове године, а друге двије су још у фази писања сценарија, али се ближе завршетку. О чему су? Не могу да кажем. Можда би требало да узмете књигу “Ватра и крв” у руке и направите своје теорије - објаснио је Мартин.

Књига “Ватра и крв” је Мартинов посљедњи додатак серијалу “Пјесма леда и ватре” и прати причу о Таргарјенима, након освајања Вестероса змајевима.

Још није познато када би Мартин требало да објави двије књиге, које су завршетак овог популарног серијала - “Вјетрови зиме” и “Сан о прољећу”. Посљедња епизода серије “Игра престола”, која се већ одавно одвојила од приче у романима, биће приказана 19. маја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана