Стиже биографски филм о легендарном Елвису Прислију: Још једна прича о краљу рокенрола

Илијана Божић/агенције
Стиже биографски филм о легендарном Елвису Прислију: Још једна прича о краљу рокенрола

БАЊАЛУКА - Биографски филм о Елвису Прислију стиже ускоро пред публику, а режисер Баз Лурман је на свом “Твитер” профилу објавио први тизер најавивши њиме долазак остварења које приказује живот легендарног краља рокенрола.

Лурман је режирао према сценарију који је написао заједно са Семом Бромелом и Крегом Пирсом.

Назив филма још није познат, а у медијима је објављено да Елвиса Прислија глуми Остин Балтер, међутим, на видеу не можемо да видимо глумчево лице.

Лурман је истакао да ће гледаоци моћи да уживају у филму од идуће године, јер ће премијера бити 24. јуна 2022.

Објављени видео почиње снимком Елвиса како стоји сам усред карневала, док му иза леђа прилази човјек који на глави носи каубојски шешир. Нагађа се да је тај тајновити јунак пуковник Том Паркер, Елвисов дугогодишњи менаџер којег игра Том Хенкс. Он је виђен како шета иза сцене у својој класичној црној кожној јакни, док на крају видимо како хода у бијелом Елвисовом комбинезону.

Снимак садржи Елвисов чувени лого ТЦБ - Такинг Царе оф Бусинесс, што значи “Водимо рачуна о послу”, а што је било име његовог бенда.

Пјевачева супруга Присила Присли наводно је дизајнирала лого муње око слова ТЦБ, а пјевач је поклањао огрлице са овим привјеском члановима свог ужег круга “Мемфис мафије”.

Видео се завршава потврдом датума објављивања неименованог биографског филма.

Елвис Присли је са 18 година напустио школу и почео да ради као портир у биоскопу, а затим као возач камиона. Прву пјесму снимио је као рођендански поклон мајци, а прву плочу објавио је 1954. године. Његов узлет почиње средином педесетих година хитовима “That s All Right Mama” и “Heartbreak Hotel”, а најуспјешнији је био од 1960. до 1975. године, када је издао 52 плоче. За живота их је продао око 600 милиона примјерака.

Филмску каријеру почео је 1956. године филмом “Воли ме њежно”. За живота је постао легенда оборивши све рекорде, у двадесетак година рада објавио је 97 плоча, а на врховима топ-листа био је чак 966 седмица.

Улоге

У филму такође играју Оливија Деџонг као Присила Присли, Дакре Монтгомери као Стив Биндер, Лук Брејси као Џери Шилинг, менаџер талената и члан мафије из Мемфиса. Коди Смит-Мекфи глуми легенду кантри музике Џимија Роџерса, Келвин Харисон Џуниор блуз легенду Б. Б. Кинга, а Ричард Роксбург Елвисовог оца Вернона Прислија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана