Стефановски и Џибони запалили Гитарјаду

Агенције
Стефановски и Џибони запалили Гитарјаду

У специфичној атмосфери археолошког локалитета Феликс Ромулијана град Зајечар отворио је врата рок музичарима, пошто је на том мјесту отворена 49. "Гитаријада".

"Гитаријада" је званично почела додјелом кључева града Зајечара Роконачелнику овогодишње манифестације, Ненаду Милосављевићу, познатом као Неша Галија, и уручивањем награде "Костадин Костадиновић - Чауш" музичару и новинару Владимиру Јанковићу - Џету.

Милосављевићу је кључеве града уручио градоначелник Велимир Огњеновић, а Јанковићу је награду предао замјеник градоначелника Мирко Николић.

Прије те церемоније свечано је откривена табла поводом преименовања улице "4. јули" у Костадин Костадиновић Чауш.

Улица у Зајечару је однедавно понијела име тог продуцента и оснивача "Гитаријаде" која је уз његово руководство постала најзначајнија рок манифестација у Југославији, али и на Балкану.

У сриједу увече Влатко Стефановски и Џибони су дигли на ноге многобројну публику 49. Зајечарске гитаријаде која је видно одушевљена слушала наступе познатих извођача, који су изводили неке од својих најпознатијих пјесама до оних новије продукције. Организатори су истакли да је број посјетилаца премашио прошлогодишњи рекорд за прво вече те најстарије рок манифестације у Европи.

Наступили су и "Дарко Рундек Карго трио", Никола Врањковић, "Giga Groovy going Group" и побједници 48. "Гитаријаде" бенд "Д Зоо".

У оквиру такмичарског дијела "Гитаријаде" наступа 14 бендова у полуфиналу. Оцјењиваће их жири на чијем је челу Бранимир Локнер, а чланови су Драгиша Радуловић, Ненад Кузмић, Марко Ранђеловић, Душан Хедл (Словенија), Драгутин Матошевић (БиХ), Игор Полак (Хрватска), Панта Џамбазоски (Македонија) и Васко Громков.

Полуфинале ће бити одржано вечерас, а финале 1. августа.

На "Гитаријади" ће наступити и "Ван Гог", "Дубиоза Колектив", "Hard Time", "Guano Apes", "Кербер", "Laibach", "Галија", "Генерација 5", "Електрични оргазам"  и други.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана