Старе пјесме Ван Гога у електроакустичној верзији

Александра Маџар
Старе пјесме Ван Гога у електроакустичној верзији

Тридесет година у исконској служби музици и публици и исто толико година стварања мелодија и стихова на којима се одрастало, вољело, патило и у том стилу живјело, један од најпопуларнијих домаћих рок бендова, по много чему јединствен, "Ван Гог" прославиће новим, необичним албумом.

Албум са дванаест старих пјесама, међу којима су и хитови "Мама", "Шта ако", "Брод од папира", "Коло", на дванаест потпуно нових начина, отпјеваних у данашњем тренутку, многобројној публици која поштује рад овог култног бенда биће доступан до 17. маја, а послије тога биће раритетно издање.

- Да су данас стваране песме, оне би тако звучале. Мислимо да је ово најбољи начин да се одужимо нашој старој и новој публици за све ове године и да на најдостојанственији начин обележимо 30 година хода уздигнуте главе и чврстих корака по музичкој сцени - рекао је фронтмен бенда Звонимир Ђукић Ђуле за "Глас Српске" и додао да нови албум долази на поклон уз часопис "Лиса" који ће на киосцима бити 17. маја.

Поносан на све што су до сада урадили, Ђуле је објаснио да је бенд радио на свим аранжманима, те да су уживо одсвирали свих 12 пјесама у студију.

- Поново смо их отпевали и прилагодили нашем сензибилитету какав је у овом тренутну. Врло инспиративно нас је понела ова прича. Песме ћемо одсвирати на само једном концерту, рођенданском концерту у Београду који ће бити одржан на јесен. Бањалука нам је увек у срцу, па послије наступа у Београду можете нас очекивати у Бањалуци, затим путујемо у Сарајево, Скопље, Ниш, Нови Сад, Загреб - најавио је Ђуле.

Члановима бенда, како каже, било би драго да пјесме буду на радост публике.

- Мислим да нико није на овај начин осмислио обележавање јубилеја. Ми смо публици рекли да без предрасуда послуша овај албум. Старе верзије су наше верзије и свираћемо их, а ово је неки нови избор групе "Ван Гог" у неком новом стилском освежењу. Никада се нисмо плашили да се опробамо у непознатом, па нећемо ни сада. Уживали смо радећи на новом албуму - прича Ђуле.

Емотивни набој

Песме звуче инспиративно, секси са потпуно неким новим емотивним набојем, али нисмо патетични. Доминанти су глас и добре акустичне гитаре и помало електронике, а све чини да то буде неки електроакустик "Ван Гог", више амбијентални него за неке концертне просторе, а то смо и хтели - рекао је Ђуле.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана