Специјални ЕГЗИТ ТВ програм током ванредног стања – вечерас заједно за Италију

ГС
Специјални ЕГЗИТ ТВ програм током ванредног стања – вечерас заједно за Италију

ЕГЗИТ фестивал ових дана је интензивирао своје онлајн активности, како би многима останак код куће током ванредног стања протекао што лакше. Десетине хиљада људи из свих земаља региона и Европе, у протеклих неколико дана, пратили су путем интернета специјални програм ЕГЗИТ фестивала који почиње сваке вечери симболично у 20:20х, укључујући и најтеже погођену Италију.

Управо Италији посвећен је вечерашњи програм, а у питању је бецк то бацк сет из 2015. године који чине два маестрална ди-џеја Адам Беyер и Јосепх Цаприати! Осим никад прије објављених фестивалских наступа, дио овог програма на друштвеним мрежама су и водећи регионални диск џокеји који наступају у директном преносу из свог дома.

 

Специјалан ЕГЗИТ ТВ програм лансиран је у четвртак са досад необјављеним, историјским концертом групе Фаитхлесс. За овај наступ владало је изузетно велико интересовање откако је ова култна група 2015. наступила на главној бини Егзита, а премијера је дошла у правом тренутку.

“Ово је вјежба из јединства“, биле су ријечи фронтмена Маxи Јазза који се на самом врхунцу концерта обратио десетинама хиљада фанова на Петроварадинској тврђави, али и пет година касније пробудио вјеру окупљенима испред екрана у својим кућама да заједно можемо најбрже превазићи новонасталу ситуацију.

Овај чувени наступ један гледалац из Хрватске је подијелио са својим пријатељима уз ријечи: „ЕXИТ ме неким дијелом и одгојио, научио неким чак и животним стварима, срушио низ предрасуда, приуштио безброј незаборавних лијепих искустава, нових познанстава и пријатељстава... ЕXИТ је пуно, пуно више од фестивала. ЕXИТ је позитивна сила у свијету“.

Убрзо су стигле и прве поруке из најтеже погођене Италије када је ишла још једна свјетска премијера и снимак концерта чувене британске групе Бастилле са ЕXИТ фестивала из 2016. године. Било је дирљиво видјети коментаре гледалаца из Италије како упркос свему, и даље не губе дух, а међу њима се нашао и италијански састав Флат Бит, који се са своје званичне странице обратио осталим гледаоцима и написао да су имали “предивне успомене са наступа на Фусион бини”!

У међувремену су емитовани никад раније приказан наступ легендарне групе Моторхеад, британског басс мага Дуб Фx-а, а убрзо је на захтјев публике услиједило и ново емитовање наступа групе Фаитхлесс! Премијерно је приказан и наступ регионалних техно асова Младена Томића и Синише

Тамамовића, док је уживо од своје куће наступао и један од најтиражнијих продуцената из региона, Андреw Меллер.

У наредним данима све фестивалске фанове очекују чак два ХомеСтреама, Илија Дјоковић и Милош Вујовић, снимак спектакла који је Скепта прошле године направио на главној бини ЕXИТ фестивала, наступ Рицхие Хаwтина на Данце Арени сада већ давне 2007. године, али и бројни други!

Укупан “реацх” Еxитове Фејсбук странице у посљедњих седам дана је преко милион корисника ове друштвене мреже из земље и свијета. Поред специјалног ЕXИТ ТВ програма, свима је на располагању и преко 1000 сати наступа и интервјуа са водећим свјетским звијездама, али и других програма на Еxитовом званичном Yоутубе каналу, а које је до сада погледало готово 50 милиона људи из цијелог света!

Организатори фестивала још једном позивају све да брину о себи и својим најближима, те да прате упутства која добијају од надлежних органа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана