Снимио је "Монтевидео" и нестао са сцене - Ево чиме се данас бави "Мали Станоје"

Kurir
Foto: IMDb

Предраг Пеђа Васић са само 13 година прославио се улогом дјечака Станоја у филму "Монтевидео, бог те видео". Својом харизмом и сјајном дикцијом освојио је срца публике, а данас са 25 година и даље се бави глумом, али нема успјеха као кад је био дијете.

- Снимање "Монтевидеа" за мене је било дивно искуство. И данас ме људи препознају по улози малог Станоја. Трудим се и борим да радим различите улоге, како би ме запамтили и по нечему другом, али је он свима урезан у памћење за цијели живот. Волио бих да примјете мој дар и искуство кроз неке друге роле - искрен је Васић.

Предраг каже да му је популарност била терет.
- Сад је притисак мањи. Трудио сам се да уживам у свом послу. Највећа успомена са тог снимања су пријатељство и љубав које ми је цијела екипа пружила. Најбољи пријатељи су ми и данас Андрија Кузмановић и Ненад Хераковић - признаје глумац.
У другом дијелу филма Пеђа је имао сцене с Бранком Ђурићем:

- Ђура је најбољи партнер ког сам срео на сету и имао у каријери.
Предрага смо срели на премијери серије "У клинчу", која се тренутно приказује на РТС.

- Не играм у серији. Дошао сам да подржим колегиницу Ивану Зечевић. Лакше ми је да гледам неку серију кад нема мене у њој - наглашава млади глумац.
Посљедњу улогу Васић је остварио у тинејџерској серији "Блок 27", која је снимљена у сарадњи Телекома Србије и "Фајерфлај продукције":

- Не могу да упоредим та два пројекта. Лијепо је видјети младе људи који траже своје мјесто под сунцем.

Публика малог Станоја сада може да види у представама Рефлектор театра на Дорћол плацу, али и у Народном позоришту, у комаду "Иванов", али и сопственој стенд-ап комедији.

- Своју комедију "Бити Станоје" играм у Двориштанцету у Београду и гостујем по Србији. Говорим о свом животу и седам лица Предрага Васића и како је то бити ја. За одговор на то питање, морате доћи да је погледате - закључује Васић.
Хонорар

Васић је хонорар потрошио на реновирање куће и школовање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана