Скандал на Евровизији: Реакција румунске водитељке када су јој забранили да прочита гласове

ГС
Foto: Принтскрин

Друштвеним мрежама се шири видео-снимак рекације румунске водитељке у тренутку када су јој јавили да се због сумњи организатора Евросонга на неправилност у гласању неће укључити уживо у финале и прочитати гласове румунског жирија.

У суботу је одржано финале 66. Евровизије, а од тада не престају да "испливавају" нови детаљи и сумње у регуларност гласања. ПодсЈетимо, партнер Европске радио-дифузне уније који надзире гласање током Евровизије, саопштио је да су у резултатима шест земаља идентификовани "одређени нерегуларни обрасци гласања".

У питању су Азербејџан, Грузија, Црна Гора, Пољска, Румунија и Сан Марино.

Јуче се овим поводом огласио румунски евровизијски тим, који тражи објашњење. Јулијана Марчук, шефица румунске делегације на такмичењу за пјесму Евровизије, истакла је да не разумије зашто је ЕБУ поништио гласање њиховог жирија, односно зашто је 12 поена које је њихова земља додијелила Молдавији припало Украјини. Исто тако, истакли су да водитељки њихове телевизије није дозвољено да се укључи у програм, већ је извршни супервизор ЕБУ Мартин Остердал прочитао резултате гласања.

Сада се на друштвеним мрежама појавио и снимак, на којем се види реакција румунске водитељке у тренутку када су јој јавили да неће моћи да прочита гласове уживо у финалу Евровизије, преноси Б92.

"Шта?", чује се како водитељка пита у невјерици.

"Не могу да вјерујем. Једноставно не могу да вјерујем", додала је.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана